Πανελλήνιες απεργιακές κινητοποιήσεις των εξωτερικών φρουρών των καταστημάτων κράτησης

της Ελπίδας Παπαδανιήλ

481

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς των καταστημάτων κράτησης.

Αθρόα ήταν η συγκέντρωση στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως μας πληροφόρησε ο αντιπρόεδρος ΠΟΥΕΦ και πρόεδρος σωματείου εξωτερικών φρουρών Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης, κύριος Τερζής Χρήστος, ανάμεσα στα αιτήματα των υπαλλήλων είναι η ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018 και ο άμεσος διορισμός των επιτυχόντων για την στελέχωση των καταστημάτων κράτησης λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς και τον διορισμό νέων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τερζής Χρήστος, αντιπρόεδρος ΠΟΥΕΦ και πρόεδρος σωματείου εξωτερικών φρουρών Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Επίσης οι υπάλληλοι αιτούνται την άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερήσιων αναπαύσεως (ρεπό), αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέρα του πενθημέρου εργασίας, άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων, ανάδειξη της ιεραρχίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης και οικονομική αποζημίωση για την αγορά στολής και εξοπλισμού.

Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης αποφάσισε ομόφωνα για τη συνέχιση των απεργιακών του κινητοποιήσεων στις 1 και 2 Μαρτίου, καθόλη τη διάρκεια του 24 ωρου.

Όπως μας δήλωσε ο κύριος Παληκαρίδης Κώστας, ένας από τους επιτυχόντες της προκήρυξης 6Κ/2018: «Εδώ και τρία χρόνια, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και οι διαδικασίες και έχουν βγει και κατάλογοι των επιτυχόντων, περιμένουμε να διοριστούμε. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ομηρίας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, απλά περιμένουμε.»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Παληκαρίδης Κώστας ένας από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού Κ6 του 2018

Κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συνηγόρων, δεν γίνονται μεταγωγές κρατουμένων προς νοσηλευτικά ιδρύματα παρά μόνο σε πολύ έκτακτη ανάγκη όπως επίσης και μεταγωγές κρατουμένων προς τις δικαστικές αρχές δεν πραγματοποιούνται.