Πανακότα με γιαούρτι και μέλι, χωρίς ζάχαρη: Μια δροσερή καλοκαιρινή λιχουδιά

Κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα μπολάκι.

Υλικά

1 κούπα ( 240 ml) γάλα
1 κ γλ υγρή βανίλια
1/4 κούπας (60 ml) μέλι
1 φακελάκι (10 γρ) ζελατίνη σε σκόνη
2 κούπες (400 γρ) γιαούρτι
Για το γαρνίρισμα
φράουλες
μέλι

Δες πως γίνεται η πανακότα με γιαούρτι (χωρίς ζάχαρη)

Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα μαζί με το μέλι, την βανίλια και την ζελατίνη.
Ανακατεύω το μείγμα απαλά να διαλυθεί το μέλι και η ζελατίνη, σιγοβράζοντας για 1 με 2 λεπτά περίπου.
Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτω εκεί το μείγμα του γάλατος και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζω το μείγμα σε ποτήρια, ή σε φόρμα και τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτω τις φράουλες και γαρνίρω με έξτρα μέλι.

Δείτε το βίντεο με την αναλυτική συνταγή



Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.