Πακιστανοί – Πρωτοχρονιά: Χαμός στο Twitter για την πακιστανική «κατάληψη» του Συντάγματος

194

pakistanoi_sintagma_art

Σε «σίριαλ» εξελίχθηκε η υπόθεση της μαζικής παραβίασης των μέτρων από εκατοντάδες Πακιστανούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – Χείμαρρος από σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέρος των οποίων με εθνικιστική και αντιεμβολιαστική χροιά…

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ελάχιστες ώρες μετά από την ανακοίνωση των βαρέων προστίμων και των εντολών περί αυστηρών ελέγχων της ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, εκατοντάδες αλλοδαποί προχώρησαν σε ειρηνική και εορταστική «κατάληψη» της πλατείας Συντάγματος.

Πακιστανοί κατά το πλείστον συνωστίστηκαν, πρακτικά ανεξέλεγκτοι, με την ΕΛΑΣ διακριτικά -ή εκκωφαντικά, αναλόγως της μαρτυρίας- απούσα. Στα σύντομα ερασιτεχνικά βίντεο που κυκλοφόρησαν κατά κόρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αλλοδαποί μοιάζουν να απολαμβάνουν το ίδιο τους το θράσος και την πλήρη αδιαφορία για μάσκες και λοιπά μέτρα προφύλαξης. Μάλιστα, σε κάποιο από αυτά τα βίντεο ακούγεται κάποιος να απευθύνεται αναιδώς προσωπικά στον πρωθυπουργό της χώρας.

Τα επακόλουθα του γεγονότος είναι πλέον γνωστά, σαν μέρος ενός εν εξελίξει σίριαλ. Η αστυνομία εν τέλει παρενέβη επί τόπου και επέβαλε μερικές δεκάδες πρόστιμα στους συγκεντρωμένους διασκεδάζοντες. Ακολούθως, o Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν απέστειλε ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συντεταγμένη πιθανώς από άτομο με νομικές γνώσεις, αναφέροντας πως «ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη. Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο. Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά. Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους. Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε πάντα καλά. Με εκτίμηση Syed Mohammad Jamil, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος-Πακιστάν».

Ο υπουργός ΠτΠ, Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε ότι δεν πρόκειται να δείξει την επιείκεια που ζητά ο κος Jamil και άρα τα πρόστιμα θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά. Και, πλέον, η συνέχεια δόθηκε στα social media, όπου το «πάρτι» συνεχίστηκε με το αναμενόμενο για την περίσταση ρεπερτόριο, αφ’ ενός σε εθνικιστικούς και αφ’ ετέρου σε αντιεμβολιαστικούς τόνους -χωρίς, βεβαίως, να αποκλείονται οι συγχορδίες και τα tutti, με όλα τα όργανα να ακούγονται ταυτόχρονα και πανταχόθεν.

Ως χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της τάσης «η Ελλάδα πολιορκείται από στίφη αλλοδαπών» θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο οποίος την Πρωτοχρονιά έγραψε στο Twitter «Η χθεσινή εικόνα μαρτυρά: 1) Το μέγεθος της εισβολής 2) Ότι οι εισβολείς απολαμβάνουν πιο πολλά δικαιώματα από τους γηγενείς. Ό,τι για σένα απαγορεύεται δια προστίμου ή ροπάλου, για αυτούς επιτρέπεται άνευ οχλήσεως. Το 22 δείχνει ήδη τον δρόμο: Για την Ελλάδα και την Ελευθερία!»

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα