Παγώνη: Ο κορωνοϊός αποδυνάμωσε τον οργανισμό της 19χρονης Θάλειας – Έδωσε χώρο στο μικρόβιο να «επιτεθεί»

264

Τη δική της επιστημονική εξήγηση για τον αιφνίδιο θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου, έδωσε σήμερα η Ματίνα Παγώνη εξηγώντας πως ο λόγος που το μικρόβιο, που προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση, στάθηκε ικανό να την οδηγήσει στον θάνατο ήταν εξαιτίας του αποδυναμωμένου από τον κορωνοϊό ανοσοποιητικού συστήματός της κοπέλας.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στον APLHA, ανέφερε πως από την πρώτη μέρα που άκουσε για  το περιστατικό κατάλαβε ότι το μικρόβιο  που  προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση «βρήκε χώρο να επιτεθεί στον αποδυναμωμένο λόγω κορωνοϊού οργανισμό» της άτυχης Θάλειας.

«Ο οργανισμός εξασθενεί πάρα πολύ, όταν νοσήσει κανείς -ακόμη και με απλά συμπτώματα, δεν χρειάζεται να περάσεις βαριά  τη νόσο- και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα να επανέλθει. Ο οργανισμός χάνει αντισώματα, δηλαδή δεν έχει άμυνα», επισήμανε η ίδια.

«Μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Σε έναν πολύ εξασθενημένο οργανισμό, στον οποίο μπαίνει άλλο μικρόβιο μέσα, καταλαβαίνεται ότι βρίσκει τον χώρο να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει επιπλοκές. Βρίσκει έναν χώρο αποδυναμωμένο και κυριαρχεί», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα