Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού: Το ισχυρό lobby παίρνει πρωτοβουλίες γεωστρατηγικές και οικονομικές

235

Γερουσιαστες-Βουλευτες

Οι ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστές και βουλευτές ανά τον κόσμο συντονίζονται για να στηρίξουν τα ελληνικά αιτήματα στα ξένα κοινοβούλια – Τι ανέφεραν στην σημερινή συνέντευξη τύπου – Στόχος  τους και η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών

Τον ρόλο των βουλευτών και Γερουσιαστών με ελληνική καταγωγή που υπηρετούν σε Κοινοβούλια κρατών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου ανέλυσαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου μέλη του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.). Η σημασία των δράσεων της Ένωσης είναι καταλυτική και στηρίζει τα ελληνικά αιτήματα στα ξένα Κοινοβούλια δημιουργώντας ένα σπουδαίο και καταλυτικής σημασίας διεθνές lobby σε δύσκολες γεωπολιτικά και οικονομικά εποχές για την Ελλάδα.

ΟΙ ΗΠΑ έχει 43 μέλη. Τρία είναι σε Κοινοβούλια Πολιτειών, έξι μέλη στο Εθνικό Κοινοβούλιο των ΗΠΑ , 16 Γερουσιαστές στις Πολιτείες και άλλοι 23 εκπρόσωποι σε 20 Πολιτείες όπως ο Μενέντεζ. Στην Αυστραλία 21 μέλη, εννέα στον Καναδά, στην Αφρική όπως στη Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική, Κένυα και στην Ευρώπη.

«Είμαστε παντού και σε πολλές χώρες» είπε ο Λου Ραπτάκης Γερουσιαστής στο Rhode island State των ΗΠΑ που εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης τον περασμένο Ιούλιο: «Το σημαντικό είναι ότι δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας, ποιοι είμαστε , τη γλώσσα μας , τη θρησκεία Και προσπαθούμε να βοηθάμε την πατρίδα μας την Ελλάδα και την Κύπρο. Ασχολούμαστε με πολλά θέματα καθημερινά, όπως τα γεωπολιτικά και συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή , τα οικονομικά . Στα κοινοβούλια, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλα κράτη, όπου βρίσκεται ο καθένας επικοινωνούμε θέματα όπως το τι συμβαίνει με την Τουρκία , το Πατριαρχείο, την Αγία Σοφία και τη Σχολή της Χάλκης» και συνέχισε:

« Πήγαμε στη Σούδα, στη Ρόδο κάναμε τη Γενική Συνέλευση στην Ελλάδα, ενώ πήγαμε σε ακριτικές περιοχές όπως το Καστελόριζο. Εμείς στο εξωτερικό υποστηρίζουμε και βοηθάμε την Ελλάδα μέχρι τα σύνορά της. Θα πάμε στην Αλεξανδρούπολη να δούμε τι κάνει εκεί η Αμερική και οι ευρωπαϊκές χώρες ενώ θα πάμε μέχρι τις Καστανιές το τελευταίο σύνορο της χώρας στον Έβρο, να δούμε τι γίνεται με τα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας. Δουλεύουμε με όλους τους συναδέλφους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο με όλα τα κόμματα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Το παρών έδωσαν στη συνέντευξη τύπου, εκτός από τον πρόεδρο, οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ Στέφαν Πάππας και Μαρία Τζανάκη Κόλετ, ο Γερουσιαστής της Ιορδανίας, δρ Audeh Butros Quawas, Βασιλική Τσουπλάκη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση , τον Πολιτισμό και τη Νέα Γενιά της Σουηδίας και ο Βαγγέλης Ντουλές από την Αλβανία.

Ειδική αναφορά έκανε και στα ενέργειες της Ένωσης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και το άνοιγμα του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό.

Συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο. Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι: • Η επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των μελών με τη Βουλή των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα