Οργή και «χολή» από τον Τραμπ, μετά την αθώωση

39

Λίγες ώρες μετά την αναμενόμενη αθώωση του από τη Γερουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεδίπλωσε την οργή του κατά όσων τον κατηγόρησαν και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από το κορυφαίο αξίωμα των ΗΠΑ.

 

Κρατώντας επιδεικτικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων με τίτλο «αθώος», εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στους Δημοκρατικούς και εμφάνισε τον εαυτό του ως θύμα πολιτικών εχθρών που αποκάλεσε «αποβράσματα» και «απαίσιους» ανθρώπους.

«Ήταν σατανικό, ήταν διεφθαρμένο» είπε στον Λευκό Οίκο και τόνισε ότι «αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ σε άλλο πρόεδρο». «Δεν ξέρω πώς άλλοι πρόεδροι θα μπορούσαν να το είχαν αντέξει», είπε μεταξύ άλλων.

«Περάσαμε μια κόλαση, άδικα», επέμεινε και πρόσθεσε πως «δεν κάναμε τίποτα κακό».

«Είναι μοχθηροί και κακοί» είπε αναφερόμενος στην Νάνσι Πελόζι και στον Άνταμ Σιφ.

«Μπορεί να προσεύχεται, αλλά προσεύχεται για το αντίθετο» είπε και πρόσθεσε: «Αλλά αμφιβάλλω αν προσεύχεται», απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Από τα βέλη του Τραμπ δεν γλίτωσε ούτε ο κ. Ρόμνεϊ που υπερψήφισε την αποπομπή του προέδρου για μία από τις δύο κατηγορίες σε βάρος του προέδρου.

Η πρώτη αντίδραση
Μερικές ώρες νωρίτερα είχε κάνει τις πρώτες του δηλώσεις κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στην Ουάσιγκτον.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η οικογένειά μου, η σπουδαία χώρα μας και ο πρόεδρος σας πέρασαν μια τρομερή δοκιμασία από ορισμένους πολύ ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους» είπε ο Τραμπ.

Οι αντίπαλοί μας «έκαναν το αδύνατο για να μας καταστρέψουν και να λαβώσουν τη χώρα» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στην Ουάσιγκτον, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη χθεσινή ψηφοφορία.

Οι Δημοκρατικοί «γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό, όμως προτάσσουν τα συμφέροντά τους πριν από εκείνα της σπουδαίας χώρας μας», την ώρα που η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, «είχε τη σοφία, το ηθικό σθένος και τη δύναμη να κάνει ό,τι γνώριζε πως είναι δίκαιο» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους για να δικαιολογήσουν τις άσχημες ενέργειές τους. Ούτε μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε “προσεύχομαι για εσένα”, όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε δηλώσει πως προσεύχεται βαθιά για τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή έχει «εκτροχιαστεί» με γνώμονα το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τις αμερικανικές αξίες.

Η Νάνσι Πελόζι είπε για μια ακόμη φορά ότι προσεύχεται για τον Τραμπ, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ σε ένα ετήσιο πρωινό γεύμα, όπου είπε πως δεν του «αρέσουν οι άνθρωποι που λένε ‘προσεύχομαι για σένα’ όταν ξέρουν ότι δεν το κάνουν στα αλήθεια».

Ωστόσο, η διαμάχη δεν έχει ακόμα τελειώσει. Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή άφησαν να εννοηθεί ότι θα συνεχίσουν την έρευνά τους καλώντας τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας προχωρούν σε έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν σχετικά με την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ουκρανία ενώ ο πατέρας του, Τζο Μπάιντεν, ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.