Αρχική Αθλητικά Ολυμπιακοί Αγώνες: Tα 30 δευτερόλεπτα δίχως μάσκα στο βάθρο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Tα 30 δευτερόλεπτα δίχως μάσκα στο βάθρο

249

Σε νέα απόφαση  οδηγήθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να μπορούν οι αθλητές που ανεβαίνουν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, να αφαιρούν τις μάσκες από τα πρόσωπά τους για 30 δευτερόλεπτα.

Αφορμή για να αλλάξει κάπως στάση η ΔΟΕ στο συγκεκριμένο θέμα στάθηκε η ενέργεια των κολυμβητριών της Αυστραλίας, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 4Χ100 ελεύθερο, σε συνδυασμό με την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ του αγωνίσματος.

Οι Μπρόντε Κάμπελ, Μεγκ Χάρις, Έμα ΜακΚίον και Κέιτ Κάμπελ, την ώρα που είχαν ανέβει στο βάθρο, έβγαλαν για λίγο τις μάσκες τους, προκειμένου να φωτογραφηθούν, όπως έκαναν και οι αθλήτριες των ΗΠΑ και του Καναδά, που πήραν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Ήταν επόμενο η κίνηση αυτή να προκαλέσει συζητήσεις, την ώρα που υπάρχουν αυστηροί κανόνες τόσο από τη ΔΟΕ όσο και από τις ιαπωνικές Αρχές για τη χρήση της μάσκας εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η ΔΟΕ πήρε αμέσως θέση μετά τον «ντόρο» που προκλήθηκε και με επίσημη ενημέρωση προς τις ομάδες ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας έκανε γνωστό ότι εδώ και λίγες ώρες ο κανονισμός άλλαξε με παρέμβαση της ΔΟΕ, και στο εξής όποιος αθλητής ή αθλήτρια ή ομάδα ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών θα έχει το δικαίωμα να αφαιρεί για μισό λεπτό τη μάσκα από το πρόσωπο, προκειμένου να βγαίνουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr