Οικονόμου: Δεν εξετάζονται νέα μέτρα ενόψει των εορτών

476

Ξεπέρασαν τα 100.000 τα ραντεβού για την α’ δόση των άνω των 60 ετών, είπε ο Οικονόμου – Δείτε το briefing

Με τα δεδομένα της πανδημίας στην χώρα μας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από κορωνοϊό πολίτη που έχει κάνει και την αναμνηστική δόση.

Σημείωσε δε ο κ. Οικονόμου πως είναι θετική η ανταπόκριση των πολιτών άνω των 60 ετών για την πρώτη δόση του εμβολιασμού λέγοντας πως μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας κλείστηκαν ή έχουν γίνει ήδη 100.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση.

Όπως είπε δε, από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 που έχουν συμπληρώσει 7μηνο από την δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην 3η δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. Επίσης, κλείστηκαν πάνω από 28.000 ραντεβού εμβολιασμού για ηλικίες 5-11 ετών από όταν άνοιξε η πλατφόρμα.

Δείτε το briefing:

Απαντώντας στην συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με το εάν επίκειται επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους άνω των 50, ο κ. Οικονόμου είπε πως αυτή την στιγμή η κυβέρνηση δεν μελετά νέα μέτρα σημειώνοντας πως η τήρηση του υφιστάμενου πλαισίου θα λειτουργήσει υπέρ της αγοράς αλλά και του κοινωνικού πλαισίου.

Για το τι θα πει ο πρωθυπουργός στην Ιεραρχία είπε ότι στην ατζέντα είναι το ζήτημα της πανδημίας και άλλα θέματα στις σχέσεις εκκλησίας και κράτους και το καθεστώς με το οποίο θα γίνονται οι λειτουργίες και η προσέλευση των πιστών.