Οι ΗΠΑ «συνέλαβαν» πλοίο γεμάτο Ιρανικούς πυραύλους

 

Τεταμένες οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, οι Αμερικανικές αρχές βρήκαν πλοίο «φάντασμα» όπου μετέφερε Ιρανικούς πυραύλους.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι την 25η Νοεμβρίου συνελήφθη στην Αραβική θάλασσα μικρό πλοίο άνευ σημαίας που μετέφερε μεγάλη ποσότητα όπλων που το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι είναι Ιρανικής προέλευσης.

Η τοποθεσία στην οποία βρέθηκε το πλοίο υποδεικνύει πως το φορτίο προοριζόταν για τους σιίτες Αντάρτες του Χούθι.

«Η προκαταρκτική έρευνα υποδεικνύει πως αυτά τα τμήματα προηγμένων πυραύλων είναι ιρανικής προέλευσης», ανέφερε ο Σον Ρόμπερτσον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλοίο δεν είχε σημαία και η επιβίβαση των Αμερικανών στρατιωτικών σε αυτό έγινε σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου.

Η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από τη μια και το Ιράν από την άλλη δεν σταματά να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, ειδικά στα ύδατα της Μέσης Ανατολής

Το Ιράν κατηγορείται πως υποστηρίζει και εξοπλίζει τους σιίτες αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, που συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ορκισμένου εχθρού της Τεχεράνης. Το Ιράν διαψεύδει ότι παρέχει οπλισμό στους Χούθι και διαβεβαιώνει ότι η υποστήριξή του στην παράταξη των ζαϊδιτών μειονοτικών είναι μόνο πολιτική.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.