Οι επιθέσεις των χούλιγκαν προβληματίζουν κυβέρνηση και ΕΛΑΣ

313

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και η επίθεση σε βάρος της 22χρονης οπαδού στο Ίλιον συνεχίζει να συγκλονίζει, στον απόηχο των συνεχόμενων κρουσμάτων βίας ανάμεσα σε οπαδούς και την έφοδο της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους που ακολούθησε.

Οι έλεγχοι έγιναν σε τρεις «βασικούς» συνδέσμους οπαδών της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της προσπάθειας των αστυνομικών αρχών να βρεθούν στοιχεία για τις πρόσφατες συμπλοκές χούλιγκαν στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο, στη Νίκαιακαι στο Ίλιον.

Η «βεντέτα» μεταξύ οπαδών, που φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη, προβληματίζει τόσο την ηγεσία της ΕΛΑΣ όσο και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Την ίδια στιγμή  η ΕΛΑΣ επιχειρεί να ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης σε βάρος της νεαρής οπαδού ενώ προβληματισμός επικρατεί και ενόψει των δύο ντέρμπι «αιωνίων» την Κυριακή 17 Μαρτίου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να δηλώνει πως θα έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις μέχρι την Τετάρτη.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε και ο πατέρας του αδικοχαμένου, Μιχάλη Φιλόπουλου, o οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου -στις 29 Μαρτίου 2007 σε συμπλοκή οπαδών πριν από ένα παιχνίδι βόλεϊ γυναικών μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων στη λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Παιανίας.

Βασιλειάδης: Οι οπαδικοί στρατοί χρησιμοποιούνται και ως όχημα για επίτευξη αλλότριων σκοπών
Για την οπαδική βία αλλά και την έξαρση που εμφανίζει την τελευταία περίοδο κλήθηκε να τοποθετηθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Οpen και την Ελλη Στάη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Σχετικά με τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ μίλησε για τις οδηγίες που δόθηκαν τονίζοντας πως αυτές είναι διαχρονικές και είναι μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα προσθέτοντας πως υπάρχει συνεχής νομοθέτηση. προχθές στον αθλητικό νόμο υπήρξε μια επικαιροποίηση νομικού πλαισίου που δίνει ένα ακόμη όπλο στη νομική φαρέτρα.

¨Οσον αφορά τις συνομιλίες του με τον αρχηγό της αστυνομίας η συζήτηση αφορούσε να μπορέσουμε να αποφύγουμε περαιτέρω έξαρση και επέκταση των φαινομένων βίας

Δεν υπήρχε ο φόβος δικαίου σχολίασε  για την «ατιμωρησία« αναφορικά με την υλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

Για τις ποινές είπε ότι με το νέο νομικό πλαίσιο θα ασκείται ποινική δίωξη και απαγόρευση εισόδου από όλους τους αγωνιστικούς χώρους.  ο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας ‘έχει εντείνει τις δράσεις της, συλλέγει πληροφορίες και αποτρέπει και προλαμβάνει συμβάντα

Το σημαντικό δεν είναι να βρούμε τους φυσικούς αυτουργούς αλλά τους ηθικούς αυτουργούς αυτούς που οδηγούν την κατάσταση στα άκρα γιατί πολλές φορές οι οπαδικοί στρατοί χρησιμοποιούνται ως όχημα για επίτευξη αλλότριων σκοπών για τον αθλητισμό, είπε με νόημα. Σε ότι αφορά τα δύο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι θα έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Ανδρέας Φιλόπουλος:  «Αν μπλέξεις δεν καθαρίζεις εύκολα»
Αν μπλέξεις δεν καθαρίζει εύκολα δήλωσε το κεντρικό δελτίο του OPEN  ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου.

«Δεν είναι καλά πράγματα αυτά. Όταν κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι θα σκοτωθείς για μία ομάδα δεν το βρίσκω σωστό. Ακόμα και πριν σκοτωθεί ο γιος μου δεν το θεωρούσα σωστό. Δεν λέω να μην αγαπούν την ομάδα τους αλλά μέχρι εκεί. Αν μπλέξεις δεν καθαρίζεις εύκολα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φιλόπουλος αναφέρθηκε και στην Αστυνομία. «Έχω ένα παράπονο από την Αστυνομία. Και ξέρουν και μπορούν καθώς μέσα σε 24 ώρες θα μπορούσε να τους είχε τελειώσει. Και κάμερες υπάρχουν και νόμοι υπάρχουν. Θα πρέπει να είσαι εντελώς τυφλός για να μην έχεις καταλάβει τι θα γίνει». Όπως είπε «θα πρέπει να σκεφτούν τις μανάδες τους, τους πατεράδες τους και τα αδέρφια τους. Αυτοί που σκότωσαν το γιο μου είναι ελεύθεροι και εκείνος είναι στο χώμα».