Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δηλώνει αθώος: «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τον βιασμό»

359

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ποινική δίωξη για βιασμό – Τον κατηγορεί ηθοποιός | ΣΚΑΪ

«Είμαι αθώος και δεν έχω τίποτα να φοβηθώ», δηλώνει ο δημοφιλής ηθοποιός – Ανοίγει τα χαρτιά του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica»

Για πρώτη φορά παίρνει ο ίδιος το λόγο και όχι ο δικηγόρος του. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αρνείται σήμερα τις κατηγορίες περί βιασμού τον Αύγουστο του 2018 μιας 22χρονης τότε συναδέλφου του.

Με τις γαλλικές αρχές να έχουν ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, ο 72χρονος ηθοποιός περνάει στην αντεπίθεση.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει: «Δεν υπάρχουν αποκεικτικά στοιχεία, δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου και, ως εκ τούτου, νιώθωι πολύ ήρεμος».

«Μπορώ να διαψεύσω όλες τις κατηγορίες», προσθέτει εξηγώντας ότι νιώθει θλίψη και αμηχανία απέναντι σε μία εντελώς αβάσιμη ιστορία». Επιπλέον, δεν καταλαβαίνει γιατί άρχισε εκ νέου η έρευνα αφού είχε κλείσει το 2019.

«Για μένα, η έρευνα έχει κλείσει ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Στο δικαστήριο, θα επιβεβαιώσω την αθωότητά μου

», προσθέτει.

«Είμαι αθώος και δεν έχω τίποτα να φοβηθώ», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι θα βρεθεί ενώπιων των ανακριτών στις 10 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος ηθοποιός έσπευσε να επισημάνει ότι «ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχείται από μια συνεχή και ανελέητη ροή πληροφοριών που διοχετεύεται στο Διαδίκτυο».

«Είναι σαν να ζούμε με ακουστικά όλη την ώρα που μεταδίδουν άσχημα νέα και συχνά ψευδείς ή προκατειλημμένες πληροφορίες. Τα απεχθάνομαι όλα αυτά», προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2019, οι ισχυρισμοί της Γαλλίδας ηθοποιού, που είναι και κόρη οικογενειακού φίλου του Ντεπαρντιέ, απορρίφθηκαν.

Στη συνέχεια, όμως, η φερόμενη ως θύμα του διάσημου Γάλλου ηθοποιού ξεκίνησε εκ νέου τις διαδικασίες για τη διερεύνηση των γεγονότων.

Χθες, πάντως, ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ, Ερβέ Τεμίμ δήλωσε ότι ο ηθοποιός, ο οποίος είναι ελεύθερος αλλά υπό δικαστική επίβλεψη, απορρίπτει εντελώς τις κατηγορίες.

«Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος αυτής της έρευνας, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα απαλλαγεί από κάθε ενοχή», ανέφερε.