Ο Βασιλιάς Τζίτζικας και η επανάσταση των Μυρμηγκιών

56

chatzis1

Ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι
Πώς μπορεί ένα μαγικό βιολί να φέρει τα πάνω κάτω στις εποχές του χρόνου;Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν είχε μόνο καλοκαίρι; Η απάντηση κρύβεται στο ονειρεμένο δάσος όπου ζουν τέσσερα εργατικά μυρμήγκια – φύλακες ενός μαγικού βιολιού με τη δύναμη να ελέγχει τις εποχές του χρόνου. Τα μυρμηγκάκια έρχονται αντιμέτωπα με τον τρελό καλλιτέχνη και τραγουδισταρά Τζίτζικα, που η πλεονεξία του τον οδηγεί να αρπάξει το μαγικό βιολί από τη μυστική κρύπτη της μυρμηγκοφωλιάς και με τη βοήθειά του να γίνει βασιλιάς των εποχών επιβάλλοντας παντοτινό καλοκαίρι!

Ο δύστροπος βασιλιάς Τζίτζικας μετατρέπει τα μυρμήγκια σε υπηρέτες του και απαιτεί να τον ακολουθήσουν σε μία ξέφρενη μουσική πανδαισία! Ο εγωισμός, όμως και η ματαιοδοξία του παλαβιάρη σταρ ξεπερνούν κάθε όριο με αποτέλεσμα τα μυρμήγκια να αγανακτήσουν και να κηρύξουν επανάσταση εναντίον του! Θα καταφέρουν τα πολυμήχανα μυρμήγκια να πάρουν πίσω το μαγικό βιολί και να επαναφέρουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου; Θα τα βοηθήσει άραγε η καλή τους νεράιδα;

Με εφαλτήριο το γνωστό μύθο του Αισώπου «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας» πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί – ηθοποιοί – τραγουδιστές, παρουσιάζουν ένα διαδραστικό, μουσικοθεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους γεμάτο περιπέτεια, ανατροπές, γέλιο και απλά… αλλά σημαντικά μηνύματα όπως η φιλία, η δημοκρατία και η οικολογία. Έχοντας ως κύριο όπλο τους τη μουσική και παίζοντας ζωντανά επί σκηνής μια πλειάδα μουσικών οργάνων καταφέρνουν όχι μόνο να ψυχαγωγήσουν αλλά και να εισαγάγουν αβίαστα τα παιδιά στον υπέροχο και μαγικό κόσμο της μουσικής!

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση – Σκηνοθεσία : Γιώργος Χατζής
Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών – Σύλληψη : Πελαγία Πλαγιανάκου – Γιώργος Χατζής
Κοστούμια : Μαρία Αθανασοπούλου
Σκηνικά : Γιάννης Χατζής – Πελαγία Πλαγιανάκου
Χορογραφίες : Δέσποινα Τσουκαλά – Πίπερη
Φωτισμοί: Σωτήρης Μάκκας
Γραφικά : Νίκος Τσάφος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σταρόβας
Παίζουν οι: Γιώργος Χατζής, Πελαγία Πλαγιανάκου, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Σοφία Παπουλάκου, Απόστολος Παπαπέτρος.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Νορντάου 12-14 Γκύζη. Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6436358
Ημερομηνίες παραστάσεων: 23/12 στις 17:00.
24, 25, 26 ,27, 28/12 στις 12:00
και από 4/1/15 και κάθε Κυριακή στις 12:00
Γενική είσοδος : 7€ ΠΑΡΑΓΩΓΗ : Μουσικός Σύλλογος Αθηνών ΕΡΑΤΩ