Ο Τζέραρντ Μπάτλερ επιστρέφει στη… Σπάρτη

136

Ο «Λεωνίδας» Τζέραρντ Μπάτλερ, επιστρέφει στη Σπάρτη για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών.

Ο διάσημος ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον Λεωνίδα στην ταινία «300» πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα στις 14 Μαρτίου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών όπου ως γνωστόν πρωταγωνίστησαν και εν τέλει μαρτύρησαν οι Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Λεωνίδα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, ο Τζέραρντ Μπάτλερ, θα βρεθεί στη Λακωνία στις 14 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και θα τρέξει ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ έχει επίσης προγραμματίσει να έρθει στην Ελλάδα και τον Ιούνιο για να παραστεί στους εορτασμούς για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, που συμπίπτουν και με την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και ο Ιταλός παραγωγός της βραβευμένης ταινίας, ο Τζιάνι Νούναρι.

Σημειώνεται ότι την επιμέλεια και εποπτεία των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας έχει αναλάβει το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.