Ο τυφώνας «Σαμπίνε» παραλύει τη Γερμανία

308

Με ισχυρότατους ανέμους που τρέχουν με έως και 177 χλμ/ ώρα και που συνοδεύονται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις έφτασε στη Γερμανία ο τυφώνας «Σαμπίνε». Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες.

Κινούμενοι από το βορρά προς το νότο οι ισχυρότατοι άνεμοι που συνοδεύονται κατά διαστήματα από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στη νότια Γερμανία όπου, σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχύει πλέον το δεύτερο ανώτατο επίπεδο συναγερμού για ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε ορισμένες περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Βαυαρίας μάλιστα οι τοπικές αρχές έχουν σημάνει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού. Στη Βαυαρία περίπου 50.000 νοικοκυριά έμειναν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πολλοί τραυματισμοί, μικρές υλικές ζημιές

Σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως, σε μεγάλα τμήματα της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, της Βαυαρίας και της Έσσης τα σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν αρκετοί τραυματισμοί. Στο Ζααρμπρύκεν δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν έπεσε πάνω τους δέντρο. Ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πάντως οι φόβοι και εκτιμήσεις που είχαν εκφραστεί στο προοίμιο για τεράστιες υλικές ζημιές δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.