Ο Τομ Χανκς θα βραβευτεί για τους ρόλους του σε ιστορικές ταινίες

hanks1_0

Ο ηθοποιός Τομ Χανκς επιλέχθηκε για το φετινό βραβείο Records of Achievement το οποίο τιμά άτομα που μέσω της χρήσης πρωτότυπου υλικού έχουν ευαισθητοποιήσει τους Αμερικανούς ως προς την ιστορία και την ταυτότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ.

Ο Χανκς, 61, θα λάβει το βραβείο σε ειδική τελετή στις 21 Οκτωβρίου στο Μουσείο των Εθνικών Αρχείων στην Ουάσιγκτον, είπε η μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Καθώς μια βουτιά σε αρχεία οποιασδήποτε λογής αποτελεί για μένα κολύμπι στα ωραιότερα νερά, μένω έκθαμβος που συμμετέχω στην εκδήλωση αυτή“, είπε ο Χανκς, στον οποίο έχει απονεμηθεί το βραβείο Όσκαρ δύο φορές, και ο οποίος ήταν μεταξύ 21 ατόμων στους οποίους απονεμήθηκε πέρυσι το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, ύψιστη τιμητική διάκριση σε πολίτη.

Μέρος της δουλειάς μου πάντα ήταν κάτι παρεμφερές με την εργασία του ερασιτέχνη ιστορικού: η κατανόηση ότι αποτελώ μέρος της καταγραφής της ανθρώπινης κατάστασης και της αμερικανικής ιδέας, ακόμα και μέσα από τις πιο ανόητες ιστορίες“, είπε στη δήλωσή του ο ηθοποιός.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Ιδρύματος, ο Χανκς αναγνωρίζεται γιατί “έχει εστιάσει τη διακριτική του ματιά σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του έθνους μας και τις έχει καταστήσει επίκαιρες σε μια νέα γενιά και στον κόσμο. Ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Χανκς εξακολουθεί να ζωντανεύει το αμερικανικό αφήγημα μέσω ιστοριών που θα είχαν διαφορετικά σβήσει από τη συλλογική μας μνήμη“. Το βραβείο, προσθέτει, αναγνωρίζει “τα άτομα των οποίων το έργο έχει καλλιεργήσει μια ευρύτερη εθνική συνειδητοποίηση της ιστορίας και της ταυτότητας των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω πρωτότυπων αρχείων“. Με το ίδιο βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίελμπεργκ, ο οποίος σκηνοθέτησε και τον Χανκς στις ταινίες “Saving Private Ryan” και “Bridge of Spies”, καθώς και στην ταινία που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, “The Papers”, η οποία αφορά έγγραφα του Πενταγώνου.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.