Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στη Σακελλαροπούλου – Το ανακοινώνει στις 2:00 μμ ο Τσίπρας

265

Συναινεί και το ΚΙΝΑΛ. Στις 22 Ιανουαρίου η ψηφοφορία.

Σύμφωνη βρίσκει και την αξιωματική αντιπολίτευση η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετηθεί στο υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Το θέμα της εκλογής του ΠτΔ βρίσκεται στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΚΟ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στις 14:00 ο πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει τη συναίνεση για το πρόσωπο της ανώτατης δικαστικού.

Σημειώνεται ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε επιλεγεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες, καθώς την είχε προτείνει για την προεδρεία του ΣτΕ.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ, η οποία θα είναι θετική με τη Φώφη Γεννηματά με τη σειρά της να ανάβει το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι έτσι αναμένεται να υπερκαλυφθούν τα 2/3 της Βουλής και να κλείσει το θέμα από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.

Η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή της νέας υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος, H εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Bουλή γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Bουλής έναν τουλάχιστο μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.