Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε στην ΕΡΤ3 για την θέση του ΚΙΝΑΛ στην συμφωνία των Πρεσπών

Ο Γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης έδωσε το παρών στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ3 στην εκπομπή “Επικοινωνία” παραθέτοντας τις απόψεις του ,για την “Ψήφο κατά συνείδηση από το Κίνημα Αλλαγής, όπου σύμφωνα με την παρουσιάστρια της εκπομπής , Θεοδώρα Αυγέρη”Το ΠΑΣΟΚ υποχρεούνται, να ακολουθήσει αυτή την άποψη, η ΔΗΜΑΡ δεν υποχρεούται”.

 

“Είχα υποστηρίξει πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας πολυσυλλεκτικός συνασπισμός βεβαίως είναι στον χώρο της κεντροαριστεράς, ξεκινά από το προοδευτικό κέντρο και φτάνει στην ανανεωτική αριστερά, υπάρχουν κόμματα μέσα και πολιτική σχηματισμοί. Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ένα ενιαίο κόμμα, γιαυτό τον λόγο μέσα στο κίνημα θα δούμε κόμματα και σχηματισμούς με διαφορετικές απόψεις, τις οποίες εκφράζουν” …”Όσο αναφορά την ΔΗΜΑΡ ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει καταθέσει την άποψή του σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών,ενώ έχει θέσει έναν όρο, να καθοριστεί ημερομηνία εκλογών, ταυτόχρονα έχει πει και με έμφαση, ότι η τελική απόφαση θα παρθεί από τα όργανα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Σαφέστερα το θέμα θα τεθεί στην κεντρική επιτροπή και τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς θα αποφασίσουν.” Ξεκαθάρισε ο Σταμάτης Μαλέλης .

 

Ο διάλογος μεταξύ της κ. Αυγέρη και του Γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΑΝΛ κ. Σταμάτη Μαλέλης θύμισε πολλές φορές το παιχνίδι του Πινκ-Πονγκ, εφόσον οι ερωτήσεις της παρουσιάστριας ήταν πολλές και ασταμάτητες: ¨Αν θέλει κάποιος που δεν ανήκει στην Δημοκρατική Αριστερά αλλά προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσει θετικά τι θα γίνει;”

Ενώ οι απαντήσεις που ερχόντουσαν από την αίθουσα σύνταξης, δια στόματος κ. Μαλελης, ήταν ξεκάθαρες και ειλικρινής. Σαφέστερα δήλωσε οτι “Τα Μέλης της  Κοινοβουλευτικής ομάδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχουν εκφραστεί ξέρουμε την άποψή τους.Δηλαδή είναι κατά της συμφωνίας. Μονό ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει τεθεί υπέρ της συμφωνίας, αλλά είναι σε άλλο άλλο κόμμα, το οποίο εντάσσεται στο Κιναλ, στον συνασπισμό αυτών των κομμάτων.”

 

Στην ερώτηση της κ. Αυγέρη ποια θα ήταν η θέση του Σταμάτη Μαλέλη αν ήταν στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο γραμματέας επικοινωνίας, ξεκαθάρισε :  “Η θέση μου είναι αυτή που εκφράζω τώρα, σαν Γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, θεωρώ πως η συμφωνία των Πρεσπών ,είναι μια λάθος κίνηση, η οποία αφήνει ανοιχτά μέτωπα, δηλαδή, το μέτωπο της γλώσσας και φυσικά το μέτωπο της ιθαγένειας- Εθνικότητας. Δυο μέτωπα πολύ βασικά τα οποία αναπαράγουν τον αλυτρωτισμό”…Το σημείο της συμφωνίας που τάσσομαι υπέρ, είναι , ο γεωγραφικός προσδιορισμός, διότι το ζήτημα αυτό πρέπει να λήξει, να βρούμε μια μια μέση λύση, αλλά θεωρώ πως αυτή η συμφωνία έγινε πρόχειρα, είναι μαι κακή συμφωνία, η οποία είναι ερήμην του Ελληνικού λάου και ερήμην της πολιτικής ηγεσίας.”

 

Τα Εθνικά ζητήματα δεν λύνονται μονομερώς όσο δυνατός και να αισθάνεται ένας Πρωθυπουργούς, όσο δυνατός και να αισθάνεται ένας πολιτικός σχηματισμός”…”Εαν ο κ. Καμένος επιστρέψει την εμπιστοσύνη, στην κυβέρνηση, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για μας ο μόνος δημοκρατικός  δρόμος, είναι σαφέστατα, οι εκλογές, δεν μπορεί να παραμένει μαι κυβέρνηση που δεν έχει την δεδηλωμένη. Οσο και εάν καταφέρει ο κ. Τσιπρας να “μαζέψει” 151 ψήφους , θεωρώ πως οι υπόλοιποι που θα προστεθούν, θα είναι προϊών συναλλαγής. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κυβέρνηση, αφήνοντας εθνικά θέματα ανοιχτά ,αλλά και οικονομικά προβλήματα. ” Υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης ΜαλέληςΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.