Ο Ολυμπιακός θα βγει όρθιος από την κρίση!

του Δημήτρη Πλάτη

66

Παρά τις δεδομένες απώλειες που θα υπάρξουν,ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στη…μετά κορονοϊού εποχή.

Οικονομικό πλήγμα από το <<πάγωμα>> της αγωνιστικής δράσης λόγω κορονοϊού θα υπάρξει για όλες τις ομάδες κι αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.Για άλλους λιγότερο κι άλλους περισσότερο.Στον Ολυμπιακό ωστόσο τα πολύ μεγάλα έσοδα που έχει το κλάμπ,τα οποία κυρίως προέρχονται από την Ευρώπη,του δίνουν το δικαίωμα να κάνει τα σχέδιά του χωρίς ιδιαίτερο…άγχος για την επόμενη ημέρα.

Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων της ΠΑΕ ετησίως κυμαίνεται περί τα 60 εκατ.ευρώ (στην τελευταία χρήση ήταν λίγο από τα 55 εκατ.ευρώ) και μόνο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία εισπράττει τα 2/3 αυτών.

Συγκεκριμένα το πακέτο αγγίζει τα 40 εκατ.ευρώ,έχοντας ήδη λάβει τα 30 από αυτά κι απομένει η τελευταία δόση του Ιουνίου.

Ακόμη κι αν υπάρξει όμως οποιοδήποτε ψαλίδι από την UEFA,υπάρχουν επίσης τα έσοδα από τηλεοπτικό συμβόλαιο και διάφορες χορηγίες,μειώνοντας ακόμη περισσότερο το όποιο πρόβλημα.

Εάν παρά ταύτα παρουσιαστεί κάποιο έλλειμμα,οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να προχωρήσουν και σε κάποια πώληση ποδοσφαιριστή,από τους πολλούς που βρίσκονται στη ”βιτρίνα τους” και κοστολογούνται με περισσότερα από 10 εκατ.ευρώ.