Ο Μπραντ Πιτ αγόρασε βίλα του 1918 αξίας 40 εκατ. δολ.

594

Η ιστορική κατοικία «Seaward» είχε χτιστεί στην Καλιφόρνια για τον Αμερικανό συγγραφέα Ντάνιελ Τζέιμς

Ο Μπραντ Πιτ φέρεται να αγόρασε ένα εκπληκτικό σπίτι που είναι γνωστό με το όνομα «Seaward» στην Καλιφόρνια και χτίστηκε για τον Αμερικανό συγγραφέα Ντάνιελ Τζέιμς αξίας 40 εκατ. δολαρίων.

Βρίσκεται στην πόλη Carmel-by-the-Sea στην κομητεία Monterey της Καλιφόρνιας και έχει μία μοναδική θέα σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της «dailymail». Η πόλη έγινε γνωστή για τον διάσημο κάτοικο της, Κλιντ Ίστγουντ ο οποίος το 1986 εκλέχθηκε δήμαρχος της πόλης για μία θητεία.

Ο αρχιτέκτονας Τσαρλς Σάμνερ Γκριν ανέλαβε τον σχεδιασμό του κτίσματος για τον συγγραφέα του «Famous All Over». Στη συνέχεια πέρασε στα χέρια της εταιρείας «Searock» που ανήκει στον επιχειρηματία και χρηματοδότη Τζο Ρίτσι και στη σύζυγό του, το 1999.

Το πολυτελές ακίνητο, το οποίο απέχει μόλις λίγα μέτρα από την παραλία, συνδυάζει πέτρα και ξύλο, όλα «επιλεγμένα» από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα. Διακρίνεται για τα καμπυλωτά παράθυρα, τους πέτρινους τοίχους, τα ιδιαίτερα μονοπάτια και την παραδοσιακή του στέγη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκριν «έχτισε τους εξωτερικούς τοίχους με πέτρα ώστε να φαίνονται ότι “μεγαλώνουν” μέσα στα βράχια».

Ο φωτογράφος Αλεξάντερ Βέρτικοφ είχε φωτογραφήσει το ακίνητο το 1997. «Όταν το φωτογράφισα, δεν είχε κατοικηθεί για αρκετό καιρό. Ήταν σε μία συνεχή κατάσταση να τελειώσει για 50 χρόνια. Ήταν δύσκολο να διακρίνεις τι είναι το κάθε δωμάτιο. Δεν είναι τόσο μεγάλο και έχει απίστευτη ιδιωτικότητα. Απλά δε φτιάχνουν ιδιοκτησίες σαν κι αυτή πια».

Και συνεχίζει: «Κάποιες από τις θέες από την ιδιοκτησία κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχουν πια. Το γρασίδι και το πράσινο θα έχουν μεγαλώσει και δε θα μπορείς να δεις το πλάι του σπιτιού. Δεν μπορείς να περπατήσεις και να μπεις εκεί. Είναι πραγματικά φανταστικό», τονίζει ο Αλεξάντερ Βέρτικοφ.

Το νέο καταφύγιο του ηθοποιού βρίσκεται κοντά στην παραλιακή έπαυλη των 5 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει στην κατοχή του από το 2000 όταν παντρεύτηκε την Τζένιφερ Άνιστον στην Γκολέτα της Καλιφόρνιας.

Φωτογραφία άρθρου: shutterstock

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ