Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου

της Άννας Καραπέτσα

129

Ένα ακόμη κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στην οδό Πανεπιστημίου εγκαινιάστηκε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος.

Οι λωρίδες κυκλοφορίας και ο διαθέσιμος χώρος για τα αυτοκίνητα έχουν περιοριστεί, ενώ αναπόφευκο ήταν και το μποτιλιάρισμα, με πολλούς οδηγούς να παραπονιούνται ότι δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωσή τους για τις αλλαγές που έχουν γίνει. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από την πλευρά του εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ζήτησε την υπομονή των Αθηναίων, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «εδώ και περίπου 35 χρόνια το συζητάμε, ήρθε η ώρα να το κάνουμε».

Οι εργασίες για την επέκταση ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν έως πρωί της Δευτέρας.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Αξιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι «Σε λιγότερο από 48 ώρεςδόθηκε σε χρήση στους πολίτες» ενώ έχουν επιλεγεί και χρησιμοποιούνται έντεκα διαφορετικοί τύποι φυτοσυνθέσεων για τον διάκοσμο τον Μεγάλο Περίπατο.

Όσο για τις πιάτσες των ταξί, υπάρχει σχετική πρόβλεψη να λειτουργήσει η ήδη γνωστή πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας. Στην παρούσα φάση οι αλλαγές αυτές αποτελούν κομβικό σημείο για την ολοκλήρωση του Μεγάλου Περιπάτου ούτως ώστε να γλυτώσουν και οι περίοικοι του κέντρου την ταλαιπωρία από τις υφιστάμενες αλλαγές και να μπορούν πλέον να μετακινούνται χωρίς ταλαιπωρία και φυσικά να απολαμβάνουν τον Μεγάλο Περίπατο. Πηγή: skai.gr