Ο Lewis Hamilton ετοιμάζει διεθνή αλυσίδα vegan μπεργκεράδικων

294

Ο διάσημος Βρετανός οδηγός της Φόρμουλα 1, Lewis Hamilton άνοιξε μόλις το πρώτο του μπεργκεράδικο στο Λονδίνο, στην πιο υγιεινή, vegan εκδοχή και ετοιμάζεται να στήσει διεθνή αλυσίδα.

 

Ο Hamilton έχει ανακοινώσει ήδη από το 2017 ότι είναι vegan και, όπως διαβάζουμε στον Independent, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου άνοιξε το εστιατόριο «Neat Burger» (καθαρά, σε ελεύθερη μετάφραση), στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τον αμερικάνικο οργανισμό The Cream Group. Πρόκειται για το πρώτο εστιατορίων με μπέργκερ που το μενού του θα βασίζεται αποκλειστικά σε φυτικά προϊόντα και το επιχειρηματικό πλάνο είναι να μετατραπεί σε αλυσίδα, με τουλάχιστον 14 εστιατόρια σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Τα μπέργκερ στο μενού έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία Beyond Meat, που παράγει υποκατάστατα κρέατος από φυτικά προϊόντα. Μέχρι στιγμής, το μενού περιλαμβάνει τρία μπέργκερ, ένα hot dog και διάφορες τηγανητές πατάτες, καθώς και ροφήματα χωρίς γάλα και milkshakes με βάση την καρύδα και τη σόγια.

 

View this post on Instagram

 

A week ago today! Epic. #british GP

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Ο Lewis Hamilton δήλωσε υπερήφανος που υποστηρίζει τη δημιουργία της συγκεκριμένης αλυσίδας εστιατορίων, που θα αναπτυχθεί μέσω franchise. «Ως κάποιος που ακολουθεί φυτική διατροφή, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο υγιεινές, οικονομικές επιλογές που έχουν υπέροχη γεύση και παράλληλα προσφέρουν κάτι συναρπαστικό σε όσους θέλουν να αποφεύγουν το κρέας».