Ο.Η.Ε.: “Να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί”

Του Γιάννη Λιόντου

Η Ύπατη Αρμοστία του Ο.Η.Ε., μετά του Φιλίπ Λεκλέρ, αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του Ο.Η.Ε., για τους επτά νεκρούς πρόσφυγες του ναυαγίου της Λέσβου.

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης (11/6), στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Λέσβο. Οι επόμενοι 57 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από το ελληνικό λιμενικό.

Άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστίας βρίσκονται στο νησί και μαζί με τις ελληνικές αρχές παρέχουν υποστήριξη στους ανθρώπους που σώθηκαν.

«Αυτή η τραγωδία υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να τολμούν ριψοκίνδυνα ταξίδια για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη, ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στα χέρια αδίστακτων διακινητών», αναφέρει σε δηλώσεις του ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του Ο.Η.Ε., Φιλίπ Λεκλέρ.

Το 2019 έχουν καταφθάσει στα ελληνικά νησιά συνολικά 10.700 πρόσφυγες δια θαλάσσης, ενώ 39 έχουν χάσει τη ζωή τους.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.