Ο γάμος και τα ανεξήγητα: Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένος, γιατί παντρευόμαστε;

Αποτέλεσμα εικόνας για γαμος gif

Ο γάμος στις μέρες μας… Αλήθεια, είναι διαφορετικός;

Πρόκειται για τη διατήρηση ενός θεσμού, για ανάγκη συντροφικότητας ή για βιοποριστική ανάγκη; Είναι κάποιες ερωτήσεις που ίσως μένουν αναπάντητες στο μυαλό μας. Τι είναι ο γάμος, γιατί τον κάνουμε (όσες τον κάνουμε), έχει ηλικία; Υπάρχουν μυστικά επιτυχίας; Για αυτά και ακόμη περισσότερα, τις εξηγήσεις δίνει στο marieclaire.gr, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ειρήνη Λιάγκα.

Γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι;

Οι άνθρωποι παντρεύονται για λόγους που κάποιοι είναι κοινοί και κάποιοι διαφορετικοί, ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται και την ωριμότητα που έχουν επιτύχει, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους.

Οι πιο νέοι άνθρωποι παντρεύονται για να αποκτήσουν παιδιά, να δημιουργήσουν μια οικογένεια και όσα μέσα, υλικά και άυλα χρειάζεται για την υποστήριξή της. Ο γάμος ως τελετή, θεωρείται το επιστέγασμα μιας σχέσης που ωρίμασε ως εκεί και οδηγεί στην επισημοποίησή της κοινωνικά. Αυτό σημαίνει πια, πως το άτομο αλλάζει την κοινωνική του θέση, γι ‘αυτό και αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την κοινωνία και την  οργανωμένη πολιτεία π.χ φορολογικά,  οικονομικά, νομικά, ηθικά κλπ. Άλλο κίνητρο γάμου είναι η διατήρηση της συναισθηματικής σταθερότητας που βρίσκουν σε μια σχέση και με αυτόν δηλώνεται το τέλος της αναζήτησής τους  για σύντροφο και το τέλος της διαθεσιμότητας τους. Ακόμη άλλα κίνητρα είναι η συντροφικότητα, η αποφυγή της μοναξιάς, η ανάγκη πληρώσεως, οι κοινωνικές επιταγές, ο φόβος των γηρατειών κοκ Με λίγα λόγια, υπάρχει μεγάλο εύρος λόγων που κάποιος άνθρωπος θα θελήσει να παντρευτεί, που ποικίλλουν μεταξύ τους και καταδεικνύουν στον κάθε γάμο τον βαθμό ωριμότητας αφενός των δύο μελών του όσο και της σχέσης. Να θυμηθούμε πως υπήρξε πρόσφατα εποχή που οι άνθρωποι προχωρούσαν σε γάμο και ευθαρσώς δήλωναν πως το κάνουν για την λήψη στεγαστικού δανείου. Άλλες φορές ένας γάμος επισπεύδεται εξαιτίας μιας μη προγραμματισμένης εγκυμοσύνης κ.ο.κ.

 

Περισσότερα στο: https://www.marieclaire.grΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.