Ο Ερντογάν έχει το θράσος να ζητήσει από τον Μητσοτάκη την μισή Ανατολική Μεσόγειο!

96

Νέο μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη.

Νέα προκλητική δήλωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις συναντήσεις μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. «Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας, να είστε ειλικρινείς, να μιλήσουμε να μάθετε να μοιράζεστε στην Ανατολική Μεσόγειο, όλοι έχουν δικαιώματα» είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο TRT. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου,  Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών να κάνουν προετοιμασία για την «τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως την χαρακτήρισε ο Τσαβούσογλου, καθώς επίσης για το τζαμί στην Αθήνα και την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε.  Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε  στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ», ανέφερε. Ερωτηθείς για το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού θα πάει και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να στείλει και επιπλέον πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Συνεχόμενες οι παραβίασεις
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με τουρκικά F-16 να κάνουν νέο μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο. Ειδικότερα, σήμερα στις 10:04, στις 10:05, στις 10:07, στις 10:08 και στις 10:13 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και την Κίναρο στα 24.000, 28.000, 28.000, 14.000 και 25.000 πόδια αντίστοιχα.