Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος στην «Κοινωνία Ώρα Mega»: «Με τόσα κρούσματα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το τέλος της πανδημίας»

296

Καπραβέλος: Ασθενής μας στο «Παπανικολάου» η γυναίκα που έστειλε το συγκλονιστικό μήνυμα για τον Covid | MEGA TV

Ο κ. Καπραβέλος τοποθετήθηκε σχετικά με την πανδημία αλλά και την μετάλλαξη όμικρον 2. «Βρισκόμαστε για 4η φορά σε μία φάση ύφεσης της πανδημίας.

Τις προηγούμενες φορές, η ύφεση οδήγησε σε τεράστια κύματα, τα οποία δεν οδήγησαν στο τέλος της πανδημίας, αλλά στην κατάρρευση του συστήματος. Διαχειριζόμαστε τη νόσο, δεν έχουμε πίεση, οι διασωληνωμένοι που είναι αυτή στη στιγμή στο νοσοκομείο, είναι πάρα πολύ λίγοι. Αυτό που βλέπουμε σε όλον τον κόσμο η πανδημία δε λέει να κοπάσει, η ανησυχία είναι μήπως προκληθεί νέο κύμα από την υπεραισιοδοξία μας ότι θα τελειώσει όλο αυτό, και από την χαλάρωση», ανέφερε αρχικά. «Η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι με όμικρον 2. Η ανησυχία είναι εάν η μείξη της όμικρον και και της δέλτα δημιουργήσει κάποια στελέχη. Ο αριθμός των εμβολιασμών έχει πέσει. Ένα 30% των πολιτών μας άνω των 60 δεν έχει κάνει την 3η δόση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.