Ντυμένη στα μαύρα η Ελλάδα – Η επόμενη μέρα της σύγχρονης Πομπηίας

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη δοκιμασία που περνάει η περιοχή της Αττικής το τελευταίο 24ωρο από την φονική φωτιά σε Ραφήνα, Μάτι, Βουτζά. 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτα Καλογήρου & Τηλέμαχος Τριανταφυλλίδης

Επιβεβαιωμένοι 52 οι νεκροί ενώ οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για 60 νεκρούς, πολλοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αγνοούνται πολλοί συνάνθρωποι μας, έκκληση από τους οικείους τους, ξεκληρίστηκαν οικογένειες.

Το lay-out.gr βρίσκεται στο σημείο της μεγάλης καταστροφής για να μεταδώσει τις σοκαριστικές εικόνες που θυμίζουν αποκάλυψη, και να μιλήσει με τον κόσμο.

Δείτε LIVE:

Το Μάτι πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα τον πράσινο παράδεισο που ήταν πριν από σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο.

Καμμένα σπίτια, καμμένα δέντρα εξαγριωμένος και απογοητευμένος κόσμος.Πολλοί δεν μπορούν να μιλήσουν.Στο βλέμμα τους καρφωμένη η απελπισία.Με απλές εκφράσεις του προσώπου τους δείχνουν την απογοήτευσή τους.Σηκώνουν τα χέρια ψηλά και αναρωτιούνται που είναι η κυβέρνηση.Δεν έχουν καμία βοήθεια, πλην των εθελοντών που δεν τους έχουν αφήσει λεπτό μόνους… Η αστυνομία προσέχει τις περιουσίες  των κατοίκων μήπως πραγματοποιηθεί πλιάτσικο .   Η πυροσβεστική , μαζί με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού , ψάχνουν για εγκλωβισμένους στα σπίτια ή για άψυχα κορμιά σε θάλασσα , σε κατεστραμμένα αμάξια ,  σπίτια.

Άξιο αναφοράς είναι πως, από όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει ρεπόρτερ, θέλοντας να δείξουν τον Γολγοθά που “ανεβαίνει” η χώρα ειδικά μετά από αυτές τις μαύρες μέρες .

Δείτε φωτογραφίες:Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.