Ντούα Λίπα: Πώς η 27χρονη σταρ μετατράπηκε σε επικοινωνιακό άσο της Αλβανίας

111

dua_lipa_arthro

Θα διαφημίζει τη χώρα της σε κάθε γωνιά του πλανήτη – Αρκεί, όμως, αυτό το υπέρμετρο νεανικό πάθος της για να δικαιολογήσει εσκεμμένες ή μη χοντράδες;

Μέχρι πρότινος, το πιο αναγνωρίσιμο εξαγώγιμο προϊόν της Αλβανίας ήταν οι ηθοποιοί Τζον και ο Τζιμ Μπελούσι. Μετά τον πρόωρο θάνατο του μεγάλου του αδελφού από ναρκωτικά το 1982, ο κωμικός Τζιμ έχει αναφερθεί πολλάκις στη χώρα καταγωγής του.

Αποδεικνύοντας την άρρηκτη συναισθηματική σύνδεσή του με αυτήν, κατά καιρούς συμμετείχε σε εκδηλώσεις της αλβανικής κοινότητας της Αμερικής, συνέβαλε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και φωτογραφήθηκε με τον Εντι Ράμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα.

Μεταξύ άλλων, έχει περιγράψει εκτεταμένα την εμπειρία του ως δεύτερης γενιάς μετανάστης: «Κανείς στη γειτονιά μας στο Σικάγο δεν ήξερε καν την Αλβανία και αυτό με έκανε να νιώθω σαν εξωγήινος». Έκτοτε, πολλά έχουν αλλάξει. Η παγκοσμιοποίηση μετέτρεψε τον κόσμο σε ένα ολίγον τι ενιαίο τόπο, οι Αμερικανοί εκδήλωσαν ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον για οτιδήποτε υπερβαίνει τα εδαφικά τους σύνορα και η Ντούα Λίπα έγινε μία πρωτοκλασάτη σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα