Νίκη Κεραμέως: «Δεν είναι υγιές το ακαδημαϊκό περιβάλλον»

του Γιάννη Λιόντου
16.07.2019 | 16:01 Σχολιάστε αυτό το άρθρο
Print This Post

Για το θέμα του ασύλου στα Πανεπιστήμια μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/7) στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί», μίλησε για το άσυλο στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε στην κατάργηση του, «τότε θα είχε την κοινωνία, και δικαίως, απέναντί της».

«Θεωρώ ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί την κατάργηση του ασύλου. Τι σημαίνει άσυλο; Άσυλο ιδεών. Να μπορεί κάποιος να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς να φοβάται ότι δέκα μέτρα παραπάνω για αυτά που είπε», δήλωσε σχετικά η νέα υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με την αλλαγή της ώρας προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία, η κ. Κεραμέως είπε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα, προσθέτοντας πως το «κουδούνι» θα συνεχίσει να χτυπά στις 8:15.

Όσο για το τμήμα Νομικής της Πάτρας, σε ερώτηση για το αν χρειάζεται η δημιουργία 4ης σχολή σχολή στην Ελλάδα, με τόσους χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε πως «δεν πρόκειται για κατάργηση τμήματος», μιας και το εν λόγω τμήμα επρόκειτο να λειτουργήσει το 2020.

Παράλληλα, δε, δήλωσε ότι το ζήτημα δεν αφορά την πόλη της Πάτρας, μιας και, όπως υποστήριξε, «θα μπορούσε αυτό να είναι σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου θα δώσουν τη νέα σχολική σεζόν Λατινικά ή Κοινωνιολογία, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, ενώ για τις Πανελλαδικές, είπε, ξανά, ότι το νέο σχέδιο προβλέπεται να συνεχίσει στον ίδιο άξονα, «αλλά θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις».

Τέλος η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι «θα υπάρξουν κάποιες μεταγραφές» στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας από τη νέα χρονιά.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.