Νεπάλ: Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές

499

Μόνο φέτος έχουν χάσει τη ζωή τους 215 άνθρωποι σε πλημμύρες και 85 αγνοούνται.

Κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, ισοπέδωσαν δεκάδες σπίτια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 άνθρωποι σε ορεινά χωριά του Νεπάλ σήμερα, ενώ πολλοί ακόμη αγνοούνται.

Σχεδόν κάθε χρόνο, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) στο Νεπάλ σημειώνονται τέτοιες καταστροφές.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Μουράτι Ουάστι, είπε ότι από μια κατολίσθηση στο χωριό Σιντουπαλσόκ, κοντά στην πρωτεύουσα Κατμαντού, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και άλλοι 28 αγνοούνται. Τουλάχιστον 27 σπίτια του χωριού καταστράφηκαν. Άλλοι έξι νέοι, ηλικίας από 10 έως 19 ετών, σκοτώθηκαν στο αποονωμένο Καλικότ, το δυτικό Νεπάλ. Οι τέσσερις ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης δυσχεραίνονται από τη συνεχή βροχόπτωση και τη λάσπη που πέφτει ακόμη από τους λόφους», είπε ο Ουάστι.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο φέτος έχουν χάσει τη ζωή τους 215 άνθρωποι σε πλημμύρες και 85 αγνοούνται. Ο Ντίμπια Ρατζ Πούντελ, του Ερυθρού Σταυρού του Νεπάλ, είπε ότι περίπου 40.000 άνθρωποι στεγάζονται σε προσωρινά καταλύματα ή φιλοξενούνται σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Πηγή: protothema.gr