Νέος Κόσμος: Στο μικροσκόπιο το DNA και τα δαχτυλικά αποτυπώματα στο κλεμμένο SUV – Σήμερα οι πρώτες ταυτοποιήσεις

117

Σήμερα το πρωί αναμένονται οι πρώτες ταυτοποιήσεις του DNA και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο κλεμμένο αμάξι

Ως πολύ σοβαρή χαρακτηρίζεται από τις Αρχές η υπόθεση του Νέου Κόσμου με το κλεμμένο όχημα και τον βαρύ οπλισμό, καθώς όσα βρέθηκαν ενδέχεται να ανήκουν σε κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Το in.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και κατέγραψε τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών την ώρα που έκαναν τον έλεγχο για γενετικό υλικό και αποτυπώματα και σύμφωνα με πληροφορίες εντός του οχήματος βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, 2 με 3 πιστόλια-περίστροφα των 9 χιλιοστών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροβομβίδα και σφαίρες. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν και δοχεία με εύφλεκτο υγρό, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα..

Επιπλέον, άνθρωποι της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών εντόπισαν αρκετά δαχτυλικά αποτυπώματα, αλλά και πλούσιο γενετικό υλικό.

«Ετοιμο να χρησιμοποιηθεί για σοβαρή εγκληματική ενέργεια»

Σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα, που μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»,  οι ερευνητές βρήκαν πλούσιο DNA και δακτυλικά αποτυπώματα που ήδη εξετάζονται ενώ «σήμερα το πρωί αναμένονται οι πρώτες ταυτοποιήσεις». 

Κάτι που «θα ανάψει το φωτάκι, ώστε να δούμε ποιοι κρύβονται από πίσω», όπως τόνισε. Μετά και την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων οπότε και θα διαπιστωθεί αν τα όπλα είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και ποιες, κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, το όχημα είχε κλαπεί από τον Ιανουάριο, και ήταν «έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για πολύ σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια».

Τα καλάσνικοφ και η μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του in, Δημήτρη Πέρρου, το ενδιαφέρον των Αρχών επικεντρώνεται κυρίως στα δύο καλάσνικοφ και δύο πιστόλια που βρέθηκαν μέσα στο όχημα και αν αυτά τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κατά το παρελθόν. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή εξετάστηκε αν τα δύο καλάσνικοφ σχετίζονται με τη διπλή δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης (7/6), κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν επίσης δύο καλάσνικοφ.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι μάλλον ο οπλισμός στον νέο Κόσμο δεν σχετίζεται με την υπόθεση του Κορυδαλλού.

Ωστόσο αυτό θα ειπωθεί με σιγουριά μετά και την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων οπότε και θα διαπιστωθεί αν τα όπλα είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και ποιες, κατά το παρελθόν.

Αν είναι «καθαρά» τα όπλα, τότε ενισχύεται το σενάριο που εξετάζουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες να είχαν τον συγκεκριμένο οπλισμό και το κλεμμένο όχημα ως καβάτζα για κάποιο μελλοντικό χτύπημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ώρα στις έρευνες δεν έχει εμπλακεί η Αντιτρομοκρατική αφού δεν έχει προκύψει για ποιο στοιχείο που να συνδέει τα ευρήματα με τον χώρο της τρομοκρατίας.

Στην παρούσα φάση οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στον χώρο της νύχτας και των κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος.