Κορωνοϊός: Νέο πακέτο βοήθειας €232 εκατ. από την Κομισιόν

49

Μέρος αυτών των κονδυλίων θα διατεθεί αμέσως σε διάφορους τομείς, ενώ τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Προκειμένου να προωθηθεί η παγκόσμια ετοιμότητα, πρόληψη και περιορισμός του ιού, η Επιτροπή ανακοινώνει σήμερα ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 232 εκατ. Ευρώ. Μέρος αυτών των κονδυλίων θα διατεθεί αμέσως σε διάφορους τομείς, ενώ τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

«Καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, η δημόσια υγεία είναι η πρώτη προτεραιότητα. Είτε πρόκειται για την ενίσχυση της ετοιμότητας στην Ευρώπη, είτε στην Κίνα είτε αλλού, η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί.

«Η Ευρώπη βρίσκεται εδώ για να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο», δήλωσε ο κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γιάνες Λέναρτσιτς, αρμόδιος Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων και  Ευρωπαίος Συντονιστής για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης δήλωσε: «Με περισσότερες από 2.600 ζωές που ήδη έχουν χαθεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να προετοιμαστούμε σε όλα τα επίπεδα.

Το νέο μας πακέτο βοήθειας θα υποστηρίξει την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και θα στοχεύσει στη χρηματοδότηση ώστε  για να εξασφαλίσει ότι τα κράτη με ασθενέστερα συστήματα υγείας δεν θα μείνουν πίσω. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε την επιδημία σε παγκόσμιο επίπεδο ».