Νέο φορτίο με χάπια Captagon σε συσκευασίες με… σβάστικα ξεβράστηκε στη Ρόδο!

468

Captagon-Rodos

Οι λιμενικοί ανακάλυψαν έναν σάκο ο οποίος περιείχε 44 πλαστικές συσκευασίες με χάπια
Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, η θάλασσα στη Ρόδο ξέβρασε φορτίο με ναρκωτικά χάπια Captagon, το λεγόμενο και “ναρκωτικό των τζιχαντιστών”! Αυτή τη φορά, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα στην παραλιακή περιοχή Κιοτάρι από άνδρες του Λιμενικού της Λίνδου που έκαναν περιπολία το βράδυ της Δευτέρας.

Οι λιμενικοί ανακάλυψαν έναν σάκο ο οποίος περιείχε 44 πλαστικές συσκευασίες με χάπια που έφεραν το σήμα της σβάστικας, που σημαίνει ότι προέρχονται από το ίδιο φορτίο το οποίο είχε ξεβραστεί στις 13 Ιανουαρίου στη Ρόδο και το Καστελόριζο. Τότε, είχαν βρεθεί στην παραλιακή περιοχή ”Κάτω Πέτρες” της Ρόδου 90 συσκευασίες με 181.800 χάπια και σε παραλιακή οδό του Καστελόριζου άλλες 40 συσκευασίες με 80.800 χάπια, ορισμένα από τα οποία ήταν αλλοιωμένα από το θαλασσινό νερό.

Οι δυο σάκοι που βρέθηκαν τη Δευτέρα περιείχαν 12 συσκευασίες με χάπια Captagon βάρους 13 κιλών και 260 γραμμαρίων μερικώς αλλοιωμένα, άλλες 27 συσκευασίες με εντελώς πολτοποιημένα χάπια βάρους τεσσάρων κιλών και 590 γραμμαρίων και μια ακόμη αεροστεγώς κλεισμένη συσκευασία, η οποία περιείχε 2.020 χάπια σε σχετικά καλή κατάσταση.

Οι ποσότητες των ναρκωτικών, υπολογίζονται σε 88.880 χάπια, εστάλησαν για ανάλυση στη Χημική Υπηρεσία Ρόδου και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πιθανολογείται ότι τα “ναρκωτικά των τζιχαντιστών” μεταφέρονταν σε άγνωστο προορισμό με κάποιο σκάφος που ενδέχεται να ναυάγησε εξ αιτίας της κακοκαιρίας ή να τα ξεφορτώθηκε το πλήρωμά του για να αποφύγει την σύλληψη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα