Νέες απειλές από την Άγκυρα: «Αν Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν θα λάβουν ξεκάθαρη απάντηση», λέει ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας

164

cache_728x3000_analog_medium_703605_27987_1752019

«Η ιστορία δίνει ξεκάθαρες προειδοποιήσεις σε αυτούς που θέλουν να δουν. Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση (σσ. δύο κρατών) είναι η μόνη πιθανή προσέγγιση με βάση τις πραγματικότητες που υπάρχουν στο νησί»,  δηλώνει ο Φουάτ Οκτάι

Σε εκδήλωση εγκαινίων του πάρκου των «μαρτύρων της Κύπρου» στην Άγκυρα παραβρέθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι και βρήκε την ευκαιρία για να εκτοξεύσει απειλές κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δίκτυο brtk, ο κ. Οκτάι ανέφερε ότι «η ιστορία δίνει ξεκάθαρες προειδοποιήσεις σε αυτούς που θέλουν να δουν. Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση (σσ. δύο κρατών) είναι η μόνη πιθανή προσέγγιση με βάση τις πραγματικότητες που υπάρχουν στο νησί». Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφερόμενος στα γεγονότα του 1974 δήλωσε ότι «η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο έβαλε τέλος στην καταπίεση, τον τρόμο και τις προσπάθειες απάνθρωπου εκφοβισμού που στόχευαν τους Τουρκοκύπριους».

Μάλιστα εκτόξευσε άμεσες απειλές κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας με αφορμή το πλοίο “Nautical Geo”- του οποίου τις εργασίες στην Κύπρο έχει διακόψει η Άγκυρα ισχυριζόμενη ότι επιχειρεί εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Όπως ανέφερε «η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθούν να στείλουν ένα ιταλικό πλοίο με μαλτέζικη σημαία στην υφαλοκρηπίδα μας. Θα τονίσω αυτό. Όποιος χάνει το δρόμο του στην Μεσόγειο θα λάβει την απάντηση του».

Πρόσθεσε ότι «από εδώ και στο εξής θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, αν προχωρήσουν να γνωρίζουν ότι θα λάβουν μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση και τώρα και στο μέλλον, όπως συνέβη και στο παρελθόν».