Νέες αδιανόητες εικόνες από τις φυλακές-κολαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ

185

elsalvador2

Κρατούμενοι παραταγμένοι σαν να βρίσκονται σε κοπάδι – Οι περισσότεροι εξ αυτών μέλη συμμοριών ναρκωτικών

Σε νέες, αδιανόητες εικόνες αποτυπώνεται η ανησυχητική σκληρότητα που εφαρμόζεται στους κρατούμενους στις φυλακές-κολαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ, όπου χιλιάδες μέλη εγκληματικών συμμοριών κρατούνται σε αποπνικτικά κελιά και παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από μασκοφόρους φρουρούς.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως δημοσιότητας δείχνουν φυλακισμένους γυμνούς από τη μέση και πάνω, με τατουάζ στο σώμα τους να είναι παραταγμένοι θυμίζοντας κοπάδι, και όλα αυτά υπό το απειλητικό βλέμμα ένοπλων φρουρών.

Οι σκηνές αυτές συνιστούν ακόμη μία κίνηση του προέδρου της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε κατά των συμμοριών ναρκωτικών, με τις συλλήψεις που έγιναν μέσα σε 20 μήνες να ξεπερνούν τις 70.0000.

elsalvador

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ δείχνουν τους κρατούμενους να μεταφέρονται με λεωφορείο με τα χέρια τους δεμένα με χειροπέδες και φορώντας μόνο ένα βαμβακερό σορτσάκι.

Πολλοί εμφανίζουν τατουάζ με ρωμαϊκούς αριθμούς, που συμβολίζουν την ένταξή τους σε συμμορία.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ έχει ανεβάσει τα ποσοστά δημοτικότητάς του για τη σκληρή πολιτική που εφαρμόζει στο εσωτερικό της χώρας του, τη στιγμή που ο αριθμός των ανθρωποκτονιών μειώθηκε κατά 56,8% το 2022.