Νέα Ζηλανδία: Τη σκότωσε και την έβαλε μέσα σε βαλίτσα

της Μαντώς Μπερδέ

102

Τραγικό τέλος βρήκε 22χρονη Βρετανίδα τουρίστρια όταν 28χρονος Νεοζηλανδός τη δολοφόνησε βάζοντάς την μέσα σε βαλίτσα πριν τη θάψει. Στις “50 Αποχρώσεις” αποδίδει το θάνατο η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου.

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της 22χρονης Βρετανίδας στη Νέα Ζηλανδία, με τον 28χρονο δράστη να καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης η νομική ομάδα του κατηγορουμένου επιχείρησε να παρουσιάσει τη δολοφονία ως “ατύχημα” κατά τη διάρκεια σεξουαλικής συνεύρεσης των δύο. Το δικαστήριο του Όκλαντ απεφάνθη κατά του 28χρονου, ο οποίος δε θα έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης για πρόωρη αποφυλάκιση για τα επόμενα 17 χρόνια. Καταδικάστηκε στις 22 Νοεμβρίου του 2019, ωστόσο τώρα ανακοινώθηκε η ποινή του.

Η 22χρονη Γκρέις Μιλάν εξαφανίστηκε στο Όκλαντ την 1 Δεκεμβρίου του 2018. Είχε τελείωσε το πανεπιστήμιο και ταξίδευε.

Τα στοιχεία του κατηγορουμένου δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, λόγω νομικής απαγόρευσης. Οι συνήγοροί του όμως, προχώρησαν σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του θύματος για να μπορέσουν να τον απαλλάξουν από την κατηγορία της δολοφονίας.

Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, οι εισαγγελικές Αρχές γνωστοποίησαν πως ο 28χρονος είχε τραβήξει φωτογραφίες του θύματός του, για να τις κρατήσει ως “τρόπαιο”.

Η υπεράσπισή του, ωστόσο, βασίστηκε στον ισχυρισμό ότι η Μιλάν είχε ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις και ο θάνατός της επήλθε λόγω ατυχήματος σε ένα συναινετικό ερωτικό παιχνίδι με τον 28χρονο.

Ο εν λόγω ισχυρισμός δεν αποτελεί μία καινούργια νομική ανακάλυψη. Πρόκειται για την επονομαζόμενη υπερασπιστική γραμμή “50 Shades” (σ.σ. έλαβε το όνομά της από το βιβλίο 50 Shades of Grey), που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.