Νέα Υόρκη: Εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού

288

Το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη είναι 50χρονος άνδρας ο οποίος εργάζεται στο Μανχάταν και νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, το δεύτερο κρούσμα είναι άνδρας από την κομητεία Γουέστσεστερ στη Νέα Υόρκη, που εργάζεται στο Μανχάταν, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε δύο.

Ο 50χρονος άνδρας έχει υποκείμενη αναπνευστική νόσο και νοσηλεύεται, δήλωσε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου ενώ πρόσθεσε ότι ο ασθενής δεν είχε ταξιδέψει σε χώρες που θεωρούνται ότι είναι το επίκεντρο της επιδημίας αλλά είχε ταξιδέψει στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα.

Παράλληλα ένα σχολείο στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι κλείνει σήμερα έπειτα από ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην κοινότητά του, ανακοίνωσε η Ακαδημία SAR και το Λύκειο SAR.

Η διεύθυνση του σχολείου ανακοίνωσε ότι το κλείσιμό του είναι ένα προληπτικό μέτρο και ότι είναι σε επαφή με την υπηρεσία υγείας της πόλης της Νέας Υόρκης και ακολουθεί τις οδηγίες της.

«Αυτή την ώρα είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που καλεί τους πολίτες να ακολουθούν σειρά προληπτικών μέτρων.