Ναι στην ηλεκτροκίνηση από την Lamborghini, αλλά μετά το 2025

του Γιάννη Γατσούλη

Καμία βιασύνη για να περάσει στην επόμενη εποχή η ιταλική φίρμα υπεραυτοκινήτων.

Η Lamborghini δηλώνει μέσω των υψηλόβαθμων στελεχών της, ότι, η υπόθεση ηλεκτροκίνηση την απασχολεί αρκετά, όμως, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να δούμε από την σπορ φίρμα ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Έτσι, όπως αναφέρει, το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα το δούμε μετά το 2025 και θα αφορά ένα τετράθυρο GT μοντέλο, με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια που θα το συνοδεύουν. Ο λόγος που η φίρμα δεν ακολουθεί την ηλεκτρική …καταιγίδα άλλων φιρμών, ακόμη και της Porsche, που λάνσαρε τη νέα Taycan, είναι επειδή, οι μπαταρίες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.


Προς το παρόν, η Lamborghini θα πορευτεί με το πρώτο της υβριδικό μοντέλο, το SIAN, που αποτελείται από έναν ισχυρό 12κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 6.5 λίτρων που συνεργάζεται με ένα 48βολτο ήπιο υβριδικό σύστημα.

συνδυασμένη ισχύς του αγγίζει τους 819 ίππους. Σύμφωνα με τη Lamborghini, το 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 2,8 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 350 χλμ./ώρα.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.