Μυτιλήνη: Δεν σταματούν οι μεταναστευτικές ροές

Της Χρύσας Σκουρολιάκου

Μέχρι σήμερα στην Λέσβο ζουν περίπου 15.000 πρόσφυγες που ζητούν άσυλο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι από το Αφγανιστάν δηλαδή το (70%), τη Συρία (12%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Σομαλία (4%).

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και Τρίτη 8 Οκτωβρίου έως τις δώδεκα το μεσημέρι έφτασαν στη Λέσβο 377 πρόσφυγες επιπλέον. Ενώ την ίδια χρονική στιγμή στη Χίο πέρασαν 244 και στη Σάμο 28.

Βέβαια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι αφίξεις, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου είναι λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων ήταν 119, ενώ την περασμένη εβδομάδα 197.

Έως αυτή τη στιγμή ζουν στη Λέσβο 15.000 πρόσφυγες οι οποίοι ζητούν άσυλο. Από το σύνολό τους οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 24% του πληθυσμού, τα παιδιά το 42% εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μικρότερα των 12 ετών. Ωστόσο, το 18% των παιδιών είναι ασυνόδευτα. Τέλος, το 33% των ανδρών έχουν ηλικία από 18-39 ετών.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.