Μυστηριώδης απαγωγή γνωστού ψυχιάτρου στο Αφγανιστάν – Δεχόταν απειλές για τη ζωή του

348

Ένοπλοι άνδρες τον έβαλαν σε λευκό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν – Δεν έχουμε λάβει μήνυμα για λύτρα λέει η οικογένεια του γιατρού – Ο δόκτωρ Ναντέρ Αλέμι είχε ανοίξει την πρώτη ιδιωτική ψυχιατρική κλινική στη χώρα, ενώ μεταξύ των ασθενών του υπήρχαν  και μαχητές των Ταλιμπάν

Θύμα απαγωγής έπεσε γνωστός ψυχίατρος στο Αφγανιστάν ενώ επέστρεφε από την κλινική του στην κατοικία του. Πρόκειται για τον 66χρονο Ναντέρ Αλέμι, ο οποίος ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική ψυχιατρική κλινική στην πόλη Μαζάρ ι Σαρίφ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την οικογένεια του ψυχιάτρου, την περασμένη εβδομάδα εφτά ένοπλοι άνδρες σταμάτησαν τον Αλέμι στην διαδρομή από την κλινική στο σπίτι του και δια της βίας τον έβαλαν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο. Ο γνωστός στην χώρα του ψυχίατρος, θεωρείται ο μόνος γιατρός της ειδικότητάς του που ομιλεί την γλώσσα Παστού στο βόρειο Αφγανιστάν και από το 2004 που άνοιξε την κλινική του έχει αναλάβει την θεραπεία χιλιάδων Αφγανών, μεταξύ των οποίων και μαχητές των Ταλιμπάν.

Η οικογένεια του Αλέμι υποστηρίζει πως ο 66χρονος γιατρός λάμβανε απειλητικά μηνύματα για την ζωή του αρκετούς μήνες πριν την απαγωγή. Ένα εξ αυτών των μηνυμάτων που είχε αποσταλεί στον Αλέμι στις 21 Ιουνίου ανέφερε: «Θα πεθάνεις σύντομα».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα