Μύκονος: Εξιχνιάστηκε η επίθεση στον ξενοδόχο, ταυτοποιήθηκαν δυο δράστες, συνελήφθη ο ένας

358

xenod

Αναζητείται ένας 32χρονος από την Αθήνα για την επίθεση στον ξενοδόχο Θεόδωρο Κουσαθανά στις 10 Ιουνίου – Τι αναφέρει η δικογραφία για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν τα δυο άτομα και τις ενέργειες για τον εντοπισμό τους

Ένας 32χρονος από την Αθήνα με τη βοήθεια ενός Αλβανού μονίμου κατοίκου της Μυκόνου είναι οι δράστες της άγριας επίθεσης του επιχειρηματία του νησιού, Θεόδωρου Κουσαθανά πριν από 17 ημέρες. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μύκόνου, συνελήφθη ο Αλβανός και αναζητούν τον Έλληνα. Σημαντικό ρόλο στις συντονισμένες έρευνες της Ασφάλειας έπαιξαν το Instagram και βίντεο από τις μετακινήσεις των δυο δραστών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr «Φυσικός αυτουργός της επίθεση είναι ο 32χρονος Γ.Ψ. από την Αθήνα, ο οποίος αφού την 10/06/2022 ανέμενε και ακολούθησε επιχειρηματία από το ξενοδοχείο με την επωνυμία «POSEIDON HOTEL», οδηγώντας όχημα το οποίο είχε κλαπεί από άγνωστο δράστη, σε προγενέστερο χρόνο της ιδίας ημέρας, προκάλεσε σκοπίμως τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, προσκρούοντας το όχημα το οποίο οδηγούσε, στο πίσω μέρος του οχήματός του Κουθασανά και στην συνέχεια, αφού αμφότεροι εξήλθαν των οχημάτων τους, αποπειράθηκε την 15:42’ ώρα της ιδίας, να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη σε βάρος του. Ο Γ.Ψ., κατά την τέλεση της πράξης, φορούσε μαύρου χρώματος ρούχα, μαύρου χρώματος τζόκεϊ και ιατρική μάσκα, προκειμένου να αποκρύψει τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του προσώπου του. Άμεσος συνεργός του 32χρονου ήταν ο Αλβανός C.S., ο οποίος διευκόλυνε την διαφυγή του μετά την τέλεση του ανωτέρω εγκλήματος. Συγκεκριμένα, την 16:11’ ώρα της 10/06/2022, παρέλαβε από την περιοχή Πετεινάρο της Μυκόνου, με το αυτοκίνητο, μάρκας BMW Χ5, χρώματος ασημί, τον δράστη, δηλαδή είκοσι λεπτά περίπου αργότερα, αφού τούτος είχε εγκαταλείψει το κλεμμένο όχημα στην περιοχή Πετεινάρο, και την 16:21’ ώρα της ιδίας, καταλήγουν στην περιοχή Παράγκα της Μυκόνου, με κατεύθυνση προς Πυργί Μυκόνου, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι, ο C.S. διαμένει μόνιμα στην περιοχή Πυργί της Μυκόνου».

Η εξιχνίαση

Σύμφωνα με τη δικογραφία «Την 15:42’ ώρα της 10/06/2022, έλαβε χώρα, στην περιοχή Βουγλί της Μυκόνου, επίθεση από αρχικά άγνωστο δράστη εις βάρος του παθόντα επιχειρηματία της Μυκόνου, υπό στοιχεία: Κουσαθανά Θεόδωρο. Ο προαναφερόμενος δράστης, μιλώντας την ελληνική γλώσσα, ηλικίας περίπου -30- ετών, μελαχρινός, ύψους -1,85- μέτρων περίπου, σωματώδης, φέροντας (χειρουργική) μαύρη μάσκα στο πρόσωπο, φορώντας μαύρα ρούχα-μαύρα γάντια-μαύρο τζόκεϊ (επιχειρησιακά πλήρως μαυροντυμένος), επιβαίνων σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας FIAT 500, χρώματος λευκού, προκάλεσε σκοπίμως οδικό τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, προσκρούοντας το ανωτέρω όχημα, το οποίο οδηγούσε, στο πίσω μέρος του οχήματος του εν λόγω παθόντα ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας PIAGGIO, χρώματος λευκού. Κατόπιν τούτου και αφού αμφότεροι στάθμευσαν τα οχήματά τους, εξήλθαν αυτών, και τότε ο δράστης, επιτέθηκε απρόκλητα με την χρήση βαρέως αντικειμένου, ήτοι πτυσσόμενης ράβδου/γκλομπ, που κρατούσε στο δεξί του χέρι, και εκκίνησε να χτυπάει κατ’ επανάληψιν με αυτήν (την ράβδο), τον επιχειρηματία στο κεφάλι του, αλλά και σε άλλα μέρη του σώματός του, αποπειρώμενος, με σαφή σκοπό και επιδίωξη ωστόσο, να του προκαλέσει πολλαπλές και βαριές σωματικές βλάβες. Εν συνεχεία, ο εν λόγω δράστης επιβιβάστηκε στο ανωτέρω όχημά του και τράπηκε σε φυγή. Το θύμα, κατόπιν της εις βάρος του βαριάς επίθεσης, μετέβη με την συνδρομή των οικείων του, στην ιδιωτική πολυκλινική της Μυκόνου, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπου και νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ. Ύστερα από αυτά, την 11/06/2022 και όταν πλέον ο ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ ένιωσε καλύτερα και ήταν σε ευμενέστερη κατάσταση υγείας, προσήλθε στην έδρα της Υποδ/νσης Αστυνομίας Μυκόνου και κατέθεσε ενόρκως περί των επίμαχων περιστατικών, προσκομίζοντας και την απαραίτητη Ιατρική Βεβαίωση/Γνωμάτευση της ανωτέρω πολυκλινικής, η οποία αναφέρει περιγραφικά το εύρος των πολλαπλών σωματικών βλαβών και κακώσεων που υπέστη, σε όλο του το σώμα».

Στη συνέχεια γράφει το διαβιβαστικό «Την 16:11’ ώρα της 10/06/2022, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας BMW X5, χρώματος ασημί, που όπως διαπιστώθηκε από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, οδηγούσε, με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα (παρά τους στενούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου της Μυκόνου) ο ταυτοποιηθείς ως συνεργός του Γ.Ψ, Αλβανός C.S παρέλαβε τον 32χρονο από προκανονισμένο και προμελετημένο –μεταξύ τους- σημείο της περιοχής Πετεινάρο της Μυκόνου, όπου λίγο νωρίτερα ο δράστης είχε εγκαταλείψει το κλαπέν (ενοικιασμένο) όχημα, και τον μετέφερε με ασφάλεια, διερχόμενος από την περιοχή Παράγκα της Μυκόνου και με πιθανότερη κατεύθυνση την περιοχή Πυργί της Μυκόνου. Από αναζητήσεις στις ανοιχτές εφαρμογές του Διαδικτύου, και συγκεκριμένα στην εφαρμογή INSTAGRAM, διαπιστώθηκε ότι, ο Αλβανός χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό λογαριασμό με ψευδώνυμο όπου εμφαίνεται και το ανωτέρω επίμαχο όχημα μεταφοράς και διαφυγής του δράστη , ώστε ο Αλβανός να προσελκύσει υποψήφιους πελάτες και να τους μεταφέρει έναντι αμοιβής σε διάφορα μέρη της Μυκόνου. Την 19:53’ ώρα της 10/06/2022, ο Γ.Ψ. αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο της Μυκόνου, φορώντας έτερα πλέον ρούχα (όχι μαυροντυμένος) και διακρίνεται να αποβιβάζεται από αυτοκίνητο, μάρκας VW GOLF, χρώματος γκρι, με χαρακτηριστική ζάντα αλουμινίου στους τροχούς αυτού. Κατά το διάστημα των λεπτών, από 19:53’ έως 20:16’, ο δράστης φορώντας πανομοιότυπα -μαύρου χρώματος- υποδήματα με λευκή βάση και με τον ίδιο χαρακτηριστικό τρόπο βαδίσματος (τα πέλματα των ποδιών του, κατά την εναλλαγή των βημάτων του, στρέφονται προς τα έξω, ενώ το αριστερό του πέλμα κατά την επαφή του με το έδαφος εφάπτεται στραβά και διαφορετικά με το δεξί του πόδι), εισήλθε στο Αεροδρόμιο της Μυκόνου και αναχώρησε με την πτήση υπ’ αριθ. Α3381 από την Μύκονο προς την Αθήνα. Μετά από επιστάμενες έρευνες της Υ.Α.Μ., περί την 19:40’ ώρα της 10/06/2022, ανευρέθηκε το όχημα που ο δράστης χρησιμοποίησε, κατά την έκνομη πράξη, εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Αερολιμένα Μυκόνου, φέροντας φθορές στο μπροστινό μέρος του, γεγονός που καταδεικνύει ότι, τούτο ήταν το μέσο τέλεσης της επίμαχης ποινικής πράξης. Το πρωί της 26/06/2022, ο ανωτέρω άμεσος συνεργός ύστερα από συντονισμένες επιχειρησιακές και προανακριτικές ενέργειες, υπό την καθοδήγηση του Προϊστάμενου της Υ.Α.Μ., Αστυνομικού Υποδιευθυντή Παπάζογλου Αθανασίου, εντοπίστηκε από την Ομάδα «Ο.Π.Κ.Ε. Δυτικής Αττικής» της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής και προσήχθη στην έδρα της Υ.Α.Μ».