Μύκονος: Διαφημίζουν κορωνοπάρτι για VIP πελάτες με είσοδο 1.299 ευρώ

101

mykonos-party-0

Με ιδιωτικές πτήσεις από το Ισραήλ αναμένονται οι καλεσμένοι- Θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές για την τοποθεσία του πάρτι την τελευταία στιγμή προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο της αστυνομίας – Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τα παράνομα πάρτι στις βίλες της Μυκόνου, παρά τα μέτρα που σχεδιάζει η Αστυνομία, με τις ασύρματες κάμερες στα σοκάκια και τα drones που θα εντοπίζουν και θα καταγράφουν εικόνες ακραίου συγχρωτισμού. Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απαγόρευση της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης και οργανώνουν μεγάλα πάρτι σε ιδιωτικές βίλες, είτε σε βίλες που διαθέτουν σήμα ΕΟΤ ως τουριστικά καταλύματα.

Οι Αρχές αδυνατούν να παρέμβουν επειδή οι ιδιωτικές βίλες προστατεύονται από το οικιακό άσυλο, αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ο δικηγόρος, Δημήτρης Κορωνάκης.

Ο δικηγόρος αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ότι σε αυτά τα πάρτι υπάρχουν Djs, πολλές φορές καλεσμένοι από το εξωτερικό, μπαρ, σερβιτόροι, σεκιούριτι, ηχητικές και φωτορυθμικές εγκαταστάσεις ακόμα και σόου με πυροτεχνήματα.

Screenshot_20210607_184756
Ο τιμοκατάλογος του VIP κορωνοπάρτι

Διαφημίζεται πάρτι μέσω ιστοσελίδας για VIP πελάτες

Μάλιστα επισημαίνει ότι στη Μύκονο, το τριήμερο 8-11 Ιουνίου πρόκειται να διεξαχθεί ένα μεγάλο πάρτι με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης Dj και με τιμή συμμετοχής 1.299 ευρώ. Το πάρτι διαφημίζεται μέσω ιστοσελίδας και αφορά αποκλειστικά σε VIP πελάτες

που θα ταξιδέψουν με ιδιωτικές πτήσεις από το Ισραήλ ειδικά για αυτό το σκοπό. Οι διοργανωτές έχουν κλείσει σουίτες για τους πελάτες τους σε δυο από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού, το Myconian Imperial Hotel και το Myconian Royal Hotel. Η μετακίνηση των VIP στο χώρο του event θα γίνει με λιμουζίνες και πολυτελή βαν.

IMG_20210607_191452_edit_838750016674619
Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης

« Εφόσον οι χώροι αυτοί έχουν άσυλο, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι όχι μόνο οι κανόνες αποφυγής διάδοσης του Covid-19 δεν τηρούνται, αλλά όπως έχει δημοσιευτεί και στα μέσα ενημέρωσης, γίνεται και διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών» γράφει στη μηνυτήρια αναφορά του ο δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης. Και συνεχίζει: «Οι καλεσμένοι στα πάρτι αυτά, πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά, συνήθως με μετρητά, μαθαίνουν την τοποθεσία του πάρτι λίγο πριν την άφιξη τους ή πηγαίνουν οι διοργανωτές και τους παραλαμβάνουν με δικά τους οχήματα, ώστε να παραμείνει μυστική η τοποθεσία. Για το λόγο αυτό, σε κάποια πάρτι απαγορεύονται τα κινητά και τα αφήνουν στην είσοδο της βίλας. Οι βίλες αυτές, λειτουργούν εν τοις πράγμασι ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς να κατέχουν καμία άδεια αλλά και χωρίς να ελέγχονται από καμία αρμόδια αρχή».

Screenshot_20210607_191636
O δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης

Γεγονός είναι τονίζει ο κ . Κορωνάκης και το έχουμε επισημάνει άλλωστε σε παλαιότερα ρεπορτάζ μας, όταν προβεί κάποιος σε καταγγελία ή αυτεπάγγελτα, λόγω της προστασίας του οικιακού ασύλου, η αστυνομία έχει το ρόλο του θεατή, παραμένοντας ή περιμένοντας εκτός της βίλας. Στην καλύτερη περίπτωση, η αστυνομία οδηγεί στο αυτόφωρο τον προσωρινά υπεύθυνο (τον αυτοφωράκια) και το πάρτι συνεχίζεται.