Μπορεί ένα ψεύτικο χαμόγελο να μας φτιάξει τη διάθεση; Η επιστήμη απαντά

410

Έρευνα έδειξε τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το χαμόγελο στην δημιουργία θετικών σκέψεων. Οι ερευνητές ευελπιστούν πως τα ευρήματα μπορούν να φανούν χρήσιμα στον τομέα της ψυχικής υγείας

Μια πρωτοποριακή έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας αποφάσισε να απαντήσει αν το χαμόγελο, έστω και βεβιασμένο, μπορεί να πυροδοτήσει θετικές και αισιόδοξες σκέψεις.

Τα ευρήματα κρίνονται ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, ιδίως με το καθημερινό άγχος να βαραίνει όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Experimental Psychology, το χαμόγελο μπορεί να μας κάνει πιο αισιόδοξους κινώντας απλώς τους μύες του προσώπου μας.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την επίδραση του χαμόγελου στις εκφράσεις του προσώπου και του σώματος, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να χαμογελάσουν στηρίζοντας ένα στυλό ανάμεσα στα δόντια τους.

Το πείραμα έδειξε πως η κινητικότητα των μυών του προσώπου δεν μετέβαλε μόνο την έκφραση του προσώπου αλλά και του σώματος συνολικά προς την παραγωγή περισσότερων θετικών συναισθημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com