Μοσχάτο: Τρεις άγριους ξυλοδαρμούς σε 15 μέρες είχε υποστεί ο 50χρονος ασφαλιστής

329
logistis-mosxato43

Τρεις επιθέσεις που κατέληξαν σε ανελέητους ξυλοδαρμούς, τις τελευταίες 15 ημέρες, φέρεται να έχει υποστεί ο 50χρονος ασφαλιστής, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο ιατροδικαστής κ. Γεώργιος Ντηλέρνια διαπίστωσε τραύματα με διαφορετική χρονική συχνότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από την επούλωση τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτά τοποθετούνται σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες. Κάποια προκλήθηκαν πριν 15 ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα σε δύο διαφορετικούς χρόνους, δηλαδή 4-5 ημέρες και 1-2 ημέρες (ίσως και ώρες) πριν το θάνατο του.

Με απλά λόγια ο 50χρονος ασφαλιστής, τις τελευταίες 15 ημέρες ζούσε μαρτυρικά «τρώγοντας» άγριο ξύλο, προφανώς από άτομα τα οποία διέθεταν μεγάλη μυική δύναμη. Εκτιμάται ότι το «γερό ξύλο» το δέχθηκε την τελευταία φορά, όπου ο κ. Ντηλέρνια διαπίστωσε πως «στο βραχίονα είχε μια εκχύμωση, μάλλον από γροθιά. Και το αριστερό χέρι ήταν μελανιασμένο σαν να είχε προσπαθήσει να αμυνθεί, να αποκρούσει χτυπήματα». Στη μύτη παρατηρήθηκαν σημάδια, πιθανότατα από γροθιά, ενώ και στο κεφάλι φέρεται να είχε δεχθεί δυνατά χτυπήματα, καθώς σε τέσσερα σημεία διαπιστώθηκαν αιμορραγικές εστίες, ο οποίες αρχικά δεν ήταν ορατές, λόγω πυκνής τριχοφυίας, παρά μόνο όταν έγινε η αφαίρεση του τριχωτού.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής του έμπειρου επιστήμονα κ. Ντηλέρνια, στο σώμα του θανόντος εντοπίστηκαν περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά, τόσο δεξιά όσο και αριστερά που προσδιορίζονται πριν από περίπου 15 ημερες. Αυτός φέρεται να ήταν και ο πρώτος μεγάλος ξυλοδαρμός, ενώ ένα σημάδι στο θώρακα, πριν από περίπου 4-5 ημέρες.

Το μυστήριο με τον αυτοσχέδιο βρόχο

Στην έκθεση του ο ιατροδικαστής αναφέρει ως αιτία θανάτου τον «απαγχονισμό δια βρόχου».Και σε αυτό το σημείο το μυστήριο αρχίζει να πυκνώνει, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, έχει να κάνει με τη σοβαρότητα των τραυμάτων. Δηλαδή, λένε ότι τα κατάγματα που είχε υποστεί, προκαλούν αφόρητο πόνο σε σημείο, ο τραυματίας να μην μπορεί να κάνει εύκολα κινήσεις. Πόσο μάλλον, να ανέβει σε μια καρέκλα και να τεντώσει το σώμα του για να φτιάξει τον αυτοσχέδιο βρόχο στο μονόζυγο της πόρτας και για να κρεμαστεί.

«Ασθενείς με τέτοια τραύματα μετά βίας μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις χωρίς να πονούν. Ο πόνος από τα κατάγματα είναι φρικτός. Προκαλεί λοιπόν απορία πώς ανέβηκε στην καρέκλα και τεντώθηκε για να φτιάξει τη θηλιά» αναφέρει στο protothema.gr ειδικός αναλυτής με γνώση της υπόθεσης και συμπληρώνει: «Το έκανε μόνος του; Κάποιος τον βοήθησε; Τον κρέμασαν; Αυτά είναι τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν».