Οι μονόκεροι δεν ζούν μόνο στα παραμύθια-ΦΩΤΟ

Οι μονόκεροι αποτελούν το υλικό των μύθων και των θρύλων. Μία οικογένεια στην Ισλανδία φαίνεται πως βρήκε έναν πραγματικό μονόκερο -περίπου- στο κοπάδι της.

Τα περισσότερα κριάρια του Έρλα Πόρεϊ Ολαφσντότιρ έχουν δύο κέρατα. Σε ένα από τα κριάρια, ωστόσο, τα δύο κέρατα έχουν γίνει ένα και χωρίζονται μόνο στο τέλος.

Η οικογένεια αποφάσισε να ονομάσει το παράξενο αυτό κριάρι Εϊνχουρνίνγκουρ (δηλαδή «μονόκερος» στην ισλανδική γλώσσα).

Ο Εϊνχουρνίνγκουρ βρέθηκε σε μία πλαγιά και οι αγρότες που τον είδαν νόμιζαν αρχικά ότι επρόκειτο για κάποιο είδος κατσίκας.

B9EF3DAAE16AA02A012C93BC5922D9D1

Η παράξενη εμφάνισή του -που του δίνει μόνιμα ένα απορημένο βλέμμα- ίσως σώσει και τη ζωή του. Οι ιδιοκτήτες του θεώρησαν ότι είναι πολύ αδύνατος και σκόπευαν να τον αφήσουν να ζήσει μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα Iceland Monitor αναφέρει ότι ίσως έχει θέση για αυτόν στον ζωολογικό κήπο του Ρέικιαβικ, καθώς η εμφάνισή του έχει τραβήξει τα βλέμματα.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.