Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: «Ο κ. Τσίπρας έχει μία ειδικότητα να κάνει το όχι ναι»

του Γιάννη Λιόντου
01.07.2019 | 13:17 Σχολιάστε αυτό το άρθρο
Print This Post

Για την άρση του εμπάργκο του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ την Τρίτη 2/7, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θέλει να ακουστούν και «από εκεί» τα επιχειρήματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η εν λόγω κίνηση είναι «καλοδεχούμενη», σχολιάζοντας, ωστόσο, πως ο κ. Τσίπρας «έχει μία ειδικότητα να κάνει το όχι ναι».

«Η απόφαση του πρωθυπουργού να άρει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ είναι καλοδεχούμενη. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω ότι κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος πέντε μέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πανικό και απελπισία.

Ο πρωθυπουργός έχει μία ειδικότητα να κάνει το όχι ναι».

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε του πολίτες, ειδικά τους νέους, να προσέλθουν στις κάλπες την 7η Ιουλίου, ενώ εξέφρασε τη γνώμη πως «για την ποιότητα της δημοκρατίας», καλό θα ήταν Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση να μείνουν εκτός Βουλής.

«Η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας ειδικά στους νέους συμπολίτες μας που είναι πιο καχύποπτοι τους λέμε πάρτε το μέλλον στα χέρια σας»

Στην παρούσα κατάσταση λέμε ότι είναι καλύτερο αυτή η ψήφος να πιάσει τόπο και να κατευθυνθεί στην ΝΔ παρά να πάει σε μικρότερα κόμματα. Θα ήταν καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος να μείνουν εκτός Βουλής

Η κρίση γέννησε πολλά κόμματα. Τα κόμματα του θυμού, της πόλωσης. Όλα αυτά τα κόμματα κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε αυτή την κάλπη. Η ελληνική κοινωνία είναι προβληματισμένη και στεναχωρημένη αλλά δεν είναι πλέον τόσο οργισμένη. Είναι ελαφρά αισιόδοξη».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ο νέος υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση κυβέρνησης της Ν.Δ., έχει ενημερωθεί, ενώ όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι είναι νωρίς ακόμη να μιλήσει για κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ετών «ήταν πολύ οξεία», λέγοντας ότι δεν έχουν πολλά κοινά θέματα προς συζήτηση.

«Ήταν πολύ οξεία η πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ετών με τον κ. Τσίπρα, όχι με δική μας υπαιτιότητα. Δε νομίζω ότι έχω τα ίδια ενδιαφέροντα με τον κ. Τσίπρα. Δεν νομίζω ότι θα είχα πολλά κοινά πράγματα να συζητήσω μαζί του», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.