Μητσοτάκης: Πέντε νέα μέτρα – Εκτός κλειστών χώρων και στις γιορτές οι ανεμβολίαστοι

189

elegxos-pistopoiitika33

Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 22 του μηνός τα νέα μέτρα, που θέτουν τους ανεμβολίαστους σε ένα ιδιότυπο «lockdown», καθώς δεν θα μπορούν να μπουν, ούτε με αρνητικό τεστ, σε σινεμά, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια – Από τις 13 Δεκεμβρίου, λήγει στο επτάμηνο το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους 60 ετών και άνω

Σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «lockdown» μπαίνουν από την προσεχή Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, έπειτα από τις ανακοινώσεις που έκανε στις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι νέοι περιορισμοί είναι αυστηροί και αφήνουν εκτός κλειστών χώρων τους ανεμβολίαστους, καθώς πλέον δεν θα γίνεται δεκτό ούτε το αρνητικό rapid test. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για τα νέα μέτρα, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε καμία κλειστή αίθουσα.

Το μέτρο αυτό ίσχυε στην εστίαση και πλέον επεκτείνεται, με εξαίρεση τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, με αρνητικό rapid test οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να μπορούν να μπαίνουν σε κομμωτήρια και λιανεμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα