Μητσοτάκης για ΑΤ Ομόνοιας: Κάθε κατάχρηση οργάνου της τάξης θα τιμωρείται αυστηρά

776

Μητσοτάκης για ΑΤ Ομόνοιας: Κάθε κατάχρηση οργάνου της τάξης θα τιμωρείται αυστηρά

«Καταργήσαμε τα άβατα». «Παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους τους και τους επισκέπτες». «Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια».

Λύσαμε την εκκρεμμότητα με τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις. «Ασφάλεια δεν σημαίνει αυταρχισμό και καταστολή»
Μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία κατάχρηση κατάχρηση οργάνου της τάξης εις βάρος πολίτη, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση του βιασμού 19χρονης από αστυνομικούς μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τόνισε ότι «θα τιμωρείται με κάθε αυστηρότητα» κάθε τέτοιο περιστατικό σημειώνοντας ότι για την υπόθεση του ΑΤ Ομόνοιας «προχωρά η δικαστική διερεύνηση με ταχύτητα».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους αστυνομικούς «να είστε σε εγρήγορηση» και να «μην αφήνετε μερικούς αστυνομικούς να κηλιδώνουν το σώμα και να επισκιάζουν εκατοντάδες επιτυχίες». Αρκεί ένα ατόπημα για να τροφοδοτείται μια άδικη κριτική εις βάρος της αστυνομίας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η αστυνομία είναι ένας θεσμός που υπηρετεί την δημοκρατία και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας.