Μια κριτική καταπέλτης για το μικρότερο ζευγάρι της “Μουρμούρας”

nourmoura2

Μπορεί η Φωτεινή Αθερίδη και ο Κωνσταντίνος Πλεμμενος να είναι από τα φρέσκα ζευγάρια της επιτυχημένης σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» ωστόσο οι κριτικές που λαμβάνουν δεν είναι κι από τις πιο κολακευτικές.

Γράφει η Αφροδίτη Γραμμέλη στο «Βήμα της Κυριακής»
«Ουσιαστικά το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» είναι η σειρά που έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τον Alpha πριν από τέσσερα χρόνια. Το βασικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας της και της μεγάλης απήχησής της στο κοινό ήταν το γεγονός πως οι χαρακτήρες της συνιστούσαν σημείο αναφοράς και ταύτισης με μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό μεταφράζεται ως επιτυχημένο σενάριο. Ενα σενάριο που «ευτύχησε» καθώς η διανομή το δικαίωσε: Αντώνης Αντωνίου, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Πάνος Βλάχος και Ιωάννα Τριανταφυλλίδη ήταν η ομάδα που απογείωσε τα συστατικά της σειράς με αποτέλεσμα η «Μουρμούρα» να γίνει talk of the town. Στην πορεία όλα αυτά τα χρόνια έγιναν λάθη. Το κανάλι την εξάντλησε με υπερβολική προβολή, το σενάριο σε κάποια σημεία έκανε κοιλιά και το νεαρότερο ζευγάρι δυστυχώς αποχώρησε. Σε αυτό το σημείο άρχισαν και τα σοβαρότερα προβλήματα. Ηδη η περσινή απόπειρα να αντικατασταθούν από το δίδυμο Γιάννης Τσιμιτσέλης – Δανάη Επιθυμιάδη κρίθηκε αποτυχημένη με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν κι άλλες αλλαγές.

Φτάνοντας στο σήμερα, η σειρά συνεχίζει να είναι ευχάριστη και πολύ καλή. Ειδικά τα δύο παλιότερα ζευγάρια Βούλα – Μηνάς και Ηλίας – Μαρίνα όταν οι σεναριογράφοι έχουν κέφι είναι ξεκαρδιστικοί. Με μια μικρή ένσταση στην υπερβολή που έχει ξεχειλώσει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα της «Μαρίνας». Υπερβολή που ενίοτε καταντά επιστημονική φαντασία, την οποία ευτυχώς μετριάζει ο γήινος και υπέροχος Βλ. Κυριακίδης. Εξαιρετικοί, απολαυστικοί και σπουδαίοι θεατρίνοι οι Κοκκίδου – Αντωνίου ακόμη και σενάριο να μην έχουν γεμίζουν την οθόνη. Πληθωρικό ταλέντο, άρτια εκφραστικότητα, φυσικότητα και αυτοσαρκασμός συνθέτουν την πιο γοητευτική εικόνα ζευγαριού της σειράς.

Εφέτος εντάχθηκαν δύο νέα ζευγάρια. Οι Γιώργος Χρυσοστόμου και Νάντια Κοντογεώργη οι οποίοι υποδύονται δύο νέους γονείς που ούτε λίγο ούτε πολύ βιώνουν όλη την αμηχανία που επικρατεί σε ένα μεσοαστικό ελληνικό σπίτι με τον ερχομό ενός μωρού. Πολύ καλοί ηθοποιοί, τους οποίους όμως δεν βοηθά μέχρι στιγμής και τόσο το σενάριο. Οσο περνάει ο καιρός πιάνουν ρυθμό και γίνονται όλο και καλύτεροι.

Και φτάνουμε στο ζευγάρι Φωτεινή Αθερίδη και Κωνσταντίνος Πλεμμένος. Εδώ δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα. Αρχικά το σενάριο δεν αφορά φοιτητές και νέους που κατοικούν στη Γη, κινούνται ανάμεσά μας και θυμίζουν κάτι από εμάς αλλά κάτι άλλο, κάτι ξένο. Σε ό,τι αφορά τη νεαρή ηθοποιό η ερμηνεία είναι προβληματική με σημεία μανιέρας που προκαλεί εκνευρισμό στον θεατή. Ο Κ. Πλεμμένος ώρες ώρες γίνεται τρομακτικός και σχεδόν δείχνει να αντιμετωπίζει κάποια σοβαρά προβλήματα, τα οποία ωστόσο δεν δηλώνονται στο σενάριο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να παρακολουθείς με απορία τα όσα γίνονται. Τράβηγμα των φωνηέντων, των καταλήξεων των φράσεων και κουραστικό σύρσιμο στο πλατό κι από τους δύο. Μόνιμη τριβή, απουσία ηρεμίας και τρυφερότητας ανάμεσα σε δύο παιδιά που αντί να κολυμπούν στον έρωτα και στον ενθουσιασμό βυθίζονται σε αλλοπρόσαλλα βαρετά τηλεοπτικά νούμερα. Δυστυχώς επιβάλλεται αλλαγή πλεύσης…», γράφει η τηλεκριτικός στη στήλη της στο Βήμα.

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.