Μέτσοβο: Ο 16χρονος έχασε τη ζωή του για να πιάσει μια μπάλα

414

Όπως αναφέρεται ο άτυχος νεαρός δεν γνώριζε καλό κολύμπι και χάθηκε από τα μάτια των φίλων του

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε ο χαμός του 16χρονου αγοριού που βούτηξε στη Λίμνη πηγών Αώου και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός. Ο 16χρονος είχε πάει για βόλτα στη λίμνη με παρέα φίλων από χωριό του Δήμου Μετσόβου.

Το χρονικό

Τα παιδιά έπαιζαν με την μπάλα. Η μπάλα έφυγε και κατέληξε στη λίμνη. Ο 16χρονος πήγε να την μαζέψει. Μη γνωρίζοντας όμως καλό κολύμπι χάθηκε από τα μάτια των φίλων του. Εκείνοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν με μία κοπέλα μάλιστα από την παρέα να κινδυνεύει με πνιγμό.

Τα παιδιά αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές και κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Παράλληλα ζητήθηκε και η συνδρομή από δύτες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν και ο διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ ήταν αυτός που βούτηξε από την διασωστική βάρκα και ανέσυρε τον 16χρονο από τον βυθό.

 

«Την τράβηξε από τα μαλλιά για να σωθεί»

«Ο θάνατος του παιδιού, μας έκανε το καλοκαίρι μαύρο» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοβιτσας, Κώστας Τσαπαρλής.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Δεν είμαστε πολύ μικρή κοινότητα αλλά όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε μια οικογένεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Το ήξερα το παιδάκι και τους γονείς του» λέει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της κοινότητας που ο άτυχος 16χρονος έζησε την ζωή του αναφέρει ότι: «Όλα αυτά τα παιδάκια που ήταν μαζί στην λίμνη είναι από το ίδιο χωριό. Μια ομαδούλα 6 παιδάκια που έπαιζαν βόλεϊ. Έπεσε η μπάλα μέσα στο νερό, πήγε να την πάρει και το τράβηξε μέσα το παιδί μας. Όταν ο 16χρονος πήγε να πιάσει την μπάλα, του φώναξαν όλοι να μην μπει μέσα. Μόνο μία συνομήλικη του ήταν λίγο πιο κοντά στο σημείο και πάνω στην απελπισία του, την τράβηξε από τα μαλλιά για να σωθεί».

Ο κ. Τσαπαρλής μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε επίσης ότι «εκεί ήταν ο 20χρονος αδερφός της κοπέλας, ο οποίος πρόλαβε να την πιάσει και να την τραβήξει προς τα έξω. Αλλά δεν μπόρεσε να σώσει το παιδάκι».

Ο 20χρονος, σύμφωνα με τον κ. Τσαπαρλή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώνστα «γιατί μετά από αυτή την προσπάθεια να σώσει και τους δυο τους (την αδερφή του και τον άτυχο έφηβο) σοκαρίστηκε και λιποθύμησε. Ήρθε το ασθενοφόρο και του έβαλαν οξυγόνο, σοκαρίστηκε και έπαθε αναρρόφηση γιατί πρέπει να ήπιε πολύ νερό, ενώ η αδερφή του, ήταν πολύ ταραγμένη αλλά ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της». Η κοπέλα αργότερα έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Μετσόβου.