«Μένουμε σπίτι» Τι έτσι απλά; – Tips για να περάσουμε καλά στη καραντίνα

της Βαλάντιας Γκιώνη

674

9 λεπτά την ημέρα με ένα βιβλίο - Πόση ώρα διαβάζουν οι Έλληνες | Το Κουτί της Πανδώρας

Σίγουρα το ‘ μέσα στο σπίτι’ έχει αρχίσει να σε βγάζει εκτός εαυτού. Σαφώς και δεν λείπουν οι στιγμές που όχι απλά βαριέσαι, αλλά δεν βρίσκεις ούτε έναν λόγο να σηκωθείς από τον καναπέ σου. Για αυτό όμως είμαι εγώ εδώ, προτείνοντάς σου διάφορους τρόπους για να γεμίσεις τον άπλετο χρόνο σου.

Άκου μουσική. Ξεκινάω με αυτό καθώς είμαι γνήσια λάτρης της μουσικής. Είναι όμορφο και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό το να ακούς την μουσική που σου αρέσει. Μην σταματάς όμως εκεί! Είναι ευκαιρία να ανακαλύψεις και άλλα είδη μουσικής που ίσως δεν ήξερες ότι σου αρέσουν. Αν και αυτό όμως δεν σε καλύψει απόλυτα, σου έχω και άλλη ιδέα. Άκου ραδιοφωνικούς σταθμούς. Εκεί εκτός από τα διάφορα είδη μουσικής θα μπορείς να ακροαστείς και ζωντανές εκπομπές που σίγουρα θα φτιάξουν τη διάθεση σου.

Μαγείρεψε. Ήρθε η στιγμή όπου θα εξελίξεις την μαγειρική σου. Ψάξε συνταγές αλμυρές ή γλυκές και ξεδίπλωσε το ταλέντο που κρύβεται μέσα σου. Φτιάξε φαγητά η γλυκά που δεν έχεις ξανά φτιάξει, ακολουθόντας πιστά τις οδηγίες για σίγουρα αποτελέσματα. Δεν είναι να παίζουμε με αυτά!

Κάνε γυμναστική. Σίγουρα δεν ξετρελάθηκες με αυτό. Εκτός από ιδέες όμως έχω και επιχειρήματα. Αφού έχεις μαγειρέψει ωραία κάποιος πρέπει να τα φάει κιόλας. Κρίμα δεν είναι όλα αυτά να γίνουν « ψωμάκια» στους γλουτούς σου; Οπότε κάνε λίγη γυμναστικούλα, να ξεπιαστείς και εσύ και ο καναπές σου.

Κάνε ένα spa yourself. Μια καλή ιδέα είναι να περιποιηθείς τον εαυτό σου. ( σιγά μην δεν έβρισκα τρόπο εγώ, να τρυπώσω στην καθημερινότητα σου την περιποίηση) Αρχικά κάνε ένα ζεστό αφρόλουτρο με ωραίες μυρωδιές, άναψε κεράκια και χαλάρωσε όσο μπορείς. Συνέχισε με έλαια στα μαλλιά σου και κρεμούλες σε όλο σου το σώμα. Η σωστή ενυδάτωση πρέπει να σου γίνει τρόπος ζωής. Μην παραμελείς ποτέ το δερματάκι σου!

Πειραματήσου με το στυλ σου. Ποτέ δεν είναι αργά να δεις και άλλες οπτικές στην εμφάνιση σου. Συγκέντρωσε τα ρούχα σου και ξανά ταίριαξέ τα όλα μεταξύ τους. Αυτή τη φορά διαφορετικά. Έτσι και θα ανανεωθείς ανέξοδα και επιτέλους θα βάλεις μία τάξη στην ντουλάπα σου! Ευκαιρία λοιπόν τώρα στο σπίτι να φορέσεις και λίγο περισσότερο τις ωραίες σου φόρμες. Δεν είναι ανάγκη να φοράς πιτζάμες. Ίσα ίσα που θα νιώθεις πιο περιποιημένη και όμορφη.

Διάβασε ένα βιβλίο. Όχι έτσι απλά! Βάλε ένα ποτήρι κρασί , άναψε δύο- τρία κεράκια και διάλεξε ένα ωραίο βιβλίο να γεμίσεις εποικοδομητικά τον χρόνο σου. Ασφαλώς θα σε χαλαρώσει αλλά θα έχει περάσει και η ώρα σου πιο όμορφα από το να κοιτάς άνευ λόγου το ταβάνι!

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που απελπιζόμαστε με τους φόβους μας και τις ανασφάλειες μας καθώς η περίοδος που διανύουμε συνεχίζει να είναι δυσάρεστη.

Φρόντισε όμως πρώτα την ψυχή σου, τον εσωτερικό σου κόσμο και σου υπόσχομαι πως η εξωτερική σου εμφάνιση θα λάμπει!

Μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου!